018

Hamarosan együttélhet egy sorozatgyilkossal

2016.03.01. 12:10

A Szegedi Fegyház és Börtönben döntött arról kedden a bíróság, hogy feltételesen szabadon bocsátja Bene Lászlót, aki társával 1989-1993 között több rablást követett el, és a bíróság 1996-ban négy gyilkosságot bizonyítottak rájuk. A férfi társa, Donászi Aladár később a börtönben öngyilkos lett.

Borsnak a férfi ügyvédje azt mondta, hogy az ügyész fellebbezett a döntés ellen, így az nem jogerős. Kerestük a Szegedi Ítélőtábla sajtóosztályát, ahol későbbre ígértek bővebb tájékoztatást.

A Szegedi Törvényszék sajtóosztályán közleményben indokolták a bíróság elsőfokú döntését, ami szerint Bene Lászlót 10 évre helyezték volna feltételesen szabadlábra és ez idő alatt végig pártfogó felügyleete alatt állna.

A bíróság egyébként az elsőfokú döntés előtt mindent megvizsgált:

  • büntetés-végrehajtási intézet szakvéleményét
  • meghallgatták az elítéltet
  • és átnézték az egyéb iratokat is,

ami alapján úgy látták, hogy a férfi egyre jobban viselkedett. Több jutalmat kapott, sőt zárkamegbízotti tisztsége ellátásával kifejezetten segítette a büntetés-végrehajtási intézet munkáját. Vagyis összeséségben Bene László

hosszabb ideje kifogástalanul viselkedik.

A bíróság szerint plusz pont az is, hogy a férfi időközben leérettségizett és családtagjaival is felvette a kapcsolatot, vagyis mindent megtett azért, hogy vissza tudjon illeszkedni a társadalomba. Ráadásul az elmúlt hetekeben mindenhol azt nyilatkozta, hogy nagyon megbánta, amit korábban tett.