Bár a bulvárlapok pénteken arról írtak, hogy a 20 éves lányt megfojtotta gyilkosa, a Velvet megbízható forrásból úgy értesült: M. Vivien testét több mint tízszer szúrta meg egy késsel. A Pest Megyei Főügyészség közben közölte, hogy indítványt tett K. Bálint előzetes letartóztatására.

A fiút a rendőrség március 8-án, kedden este vette őrizetbe, és úgy tudjuk először személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsították. Bár először megpróbálta félrevezetni a rendőröket, de végül ráterelődött a gyanú.

Azt, hogy K. Bálint miért ölhetett, még mindig vizsgálják. A gyilkosságnak talán ahhoz lehet köze, hogy a fiú odavolt a lányért; több szerelmes üzenetet találtak a mobiljában, amit M. Viviennek írt. A rendőrség ugyancsak vizsgálja, hogy K. Bálint a bűncselekmény előtt fogyasztott-e drogot vagy alkoholt.

A Pesti Megyei Főügyészség pénteken közölte, hogy indítvány tett K. Bálint előzetes letartóztatására. A közlemény szerint a két fiatal még az általános iskolából ismerte egymást, februártól pedig több üzenetet váltottak egy közösségi oldalon.

2016. március 4-én este a fiatal lány a barátaival egy, a Népligetnél található klubban szórakozott. Már hajnal volt, amikor telefonon találkozót beszéltek meg a gyanúsítottal, ezért a férfi gépkocsival elment a Népligethez, ahonnan Kakucsra indultak. A férfi a falu közeli erdőben megállította a gépkocsit. Elővett egy vadásztőrt és azzal többször megszúrta a sértettet, aki a szúrások következtében a helyszínen életét vesztette. Ezt követően lány holttestét az erdőbe húzta, ott a kabátjával és ágakkal letakarta. A kést, a sértett táskáját a közeli patakba dobta, majd hazament. A férfit a lány eltűnése miatt eljárást indító Dabasi Rendőrkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói bravúros és profi munkával három napon belül azonosították és elfogták. Mivel okkal lehet tartani attól, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi a nyomozás során megszökne, a Pest Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását

– fogalmaztak a közleményben.

Mint arról beszámoltunk, M. Viviennek március 5-én hajnalban a Népligetnél veszett nyoma. K. Bálintot már szerdán délután kivitték a rendőrök Inárcsra, de a lány holttestét csak csütörtök hajnalban találták meg Dabas külterületén. Az emberöléssel gyanúsított fiatal kihallgatása során beismerte tettét.