A BBC szerint Brüsszelben éppen terrorellenes akciót hajtanak végre, ennek során pedig lövések dördültek el. Az események helyszíne a Reuters szerint Forest, úgy tudják, egy rendőrtiszt könnyebben megsérült.

Az AFP értesülései szerint az akciót a párizsi terrortámadásokkal összefüggésben indították a bűnüldöző szervek - a belga hatóságok nagy erőkkel keresik azokat az Iszlám Államhoz köthető személyeket, akik a tavaly novemberi eseményekben meghalt 130 személy haláláért felelősek.

Eric Van Der Sypt ügyészségi szóvivő tájékoztatása szerint a kedd délutáni akció során rálőttek a rendőrökre. A környéken most nagyszabású rendőri akció zajlik, legalább két gyanúsítottat keresnek.

A francia Local úgy tudja, az épületet lerohanó kommandósok közül hármat sebesítettek meg a terrorizmussal összefüggésbe hozott személyek, akik kalasnyikovokkal lőttek rájuk. Belga lapértesülések szerint az épületben tartózkodó két gyanúsított a tetőn keresztül menekült el, őket keresik most.

A helyszínen vannak a francia terrorellenes különleges csapatok is. A környéket lezárták, most a csapatok átfésülik a területet, miközben fentről helikopterrel is megfigyelik az érintett környéket.