Összesen 20 helyszínen, több mint 200 rendőr vett részt abban akcióban, amiben egy Csongrád megyei családhoz köthető bűnszervezetet számoltak fel hétfőn a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. 

A magyar banda 2014 óta Magyarországon toborzott nőket, akiket aztán Strasbourgban, Nizzában, illetve Bordeaux városaiban, bérelt lakásokban és az utcán dolgoztattak prostituáltként. A nők pénzét aztán elszedték és felélték vagy házakat és luxusautókat vásároltak. A police.hu-ra kikerült egy videó is, amihez sok mindent nem kell hozzáfűzni:

A rendőrök a francia hatóságokkal együttműködve, a kiadott európai elfogatóparancsok alapján, végül ma reggel csaptak le és összesen

12 férfit fogtak el, több mint 20 helyszínen tartottak házkutatást, és 14 darab nagy értékű luxusautót, valamint több száz milliónyi készpénzt foglaltak le.

Az elfogott férfiakat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda  munkatársai bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásukról a későbbiekben dönt az illetékes bíróság.