A Sun szerint a 21 éves Jonathon Holmes egy bokor mögött állt lesben egy magányos nőre várva, de rossz embernél próbálkozott. Reménybeli áldozata ugyanis szembeszállt vele, és lakáskulcsával alaposan átrendezte az ábrázatát. A nő bátorságát a Dél-Yorkshire-i rendőrség egy éremmel ismerte el.

A férfi tavaly novemberben egy átmulatott éjszaka után látta elérkezettnek az időt a szexuális erőszakhoz. A nőnek először csak azt tűnt fel, hogy valaki követi. Sejtette, hogy nem lesz jó vége a dolognak, ezért többször átkelt az úton, hogy összezavarja a férfit. Közben a pasiját is felhívta, az önvédelemhez pedig a keze ügyébe készítette lakáskulcsát. Amikor Jonathon Holmes utolérte őt, megragadta, majd közölte vele:

"Ezt élvezni fogod!"

A férfi megpróbálta megerőszakolni, de a nő nem hagyta magát. Elszántan küzdött az életéért. Ahogy Jonathon Holmes rabosítási fotóján láthatja, meglehetősen eredményesen.

Mivel egy szörnyű bűntény áldozata volt, megdöbbentő bátorságot tanúsított ebben a nehéz helyzetben. Férjként és egy kislány apukájaként, illetve a városban élő nők nevében, fogadja elismerésemet

– mondta a nőnek Scott Green rendőrkapitány az érem ünnepélyes átadásakor.

Jonathon Holmest közben elítélték, a támadás miatt négy és fél évet kapott.