Pintér Sándor belügyminiszter kettes fokozatúra emelte a magyar terrorkészültséget a brüsszeli terrortámadás után (a négyfokozatú skálán az egyes szint a legmagasabb). A miniszter utasította a Terrorelhárítási központot, hogy helyezze magát készültségbe.

Orbán Viktor miniszterelnök megdöbbenéssel értesült a kedd reggeli brüsszeli merényletről, együttérez az áldozatok hozzátartozóival, és mielőbbi gyógyulást kíván a sérülteknek. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte: a kormányfő azonnali és folyamatos tájékoztatást kért az illetékes külügyi, rendvédelmi és terrorelhárítási szervek vezetőitől. 

Update: Fokozott ellenőrzést rendelt el a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, illetve a budapesti metróállomások területén a brüsszeli terrortámadások nyomán Papp Károly országos rendőrfőkapitány. A rendőrség ellenőrző és átengedőpontot állít fel a ferihegyi repülőtérre bevezető út elágazásánál. A helyszínre páncélozott járműveket küldenek és a tűzszerész szolgálatot is kivezényelték.

Az országos rendőrfőkapitány azt mondta, az utasok szabadságát nem korlátozzák, de a rendőri jelenlétet és az ellenőrzést megerősítik. A pályaudvarokon már korábban megerősítették a rendőri biztosítást.

A Budapest Airport Zrt. közben közölte: törölték a brüsszeli reptérre induló vagy onnan érkező keddi járatokat. Az intézkedés a Brussels Airlines két-két Zaventemből induló és oda tartó járatát érinti. A Wizzair gépei, amelyek a charleroi-i légikikötőt használják, továbbra is felszállnak és landolnak.

Nem tudni, mikor nyitják meg a robbantások miatt lezárt brüsszeli Zaventem repülőteret, így azt sem, mikorra áll helyre a menetrend szerinti légi forgalom a belga és a magyar főváros között

– mondta el Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, hányan utazhattak azon a gépen, amely utolsóként szállt le a brüsszeli repülőtéren. Ezek a járatok általában 100-120 utassal közlekednek.