Három-négy hete az Instagramon ismert meg egy tizenéves fiút az a 11 éves egri lány, aki Húsvét hétfőn tűnt el otthonról. A gyerek édesanyja a Velvetnek azt mondta, hogy lánya azért indult el, hogy megmentse az öngyilkossággal fenyegetőző fiút. A kamaszt a Facebooknak köszönhetően nem csak a rendőrök, de kedden már civilek is keresték, végül tegnap délután egy felsőtárkányi panzióban ismerték fel.

A teljesen rendezett hátterű gyerek édesanyja egyetlen tanácsot tud adni a szülőknek. 

Az egész azért annyira hihetetlen, mert az eltűnés előtt is ugyanúgy viselkedett, ahogyan egyébként szokott. Facebook profilja még nem is volt, mert úgy gondolom, egy 11 éves gyereknek nem a legmegfelelőbb időtöltés. Amikor hétfőn eltűnt, nem vártam, mindent felforgattam és hívtam a rendőröket. Másnak is ezt tudom mondani: iyen helyzetben, ne várják ki a hivatalos 24 órát, azonnal szóljanak a rendőrségnek!

Már csak azért sem, mert az egri lány ezelőtt soha nem csinált ilyet, és egyedül nem is ment sehova. Az elmúlt hetekben egyszer sem említette édesanyjának vagy testvérének, hogy megismert valakit. Anyja szerint azért sem, mert pontosan jól tudta, nem helyes, amire készül.

Segíteni akart és mindvégig úgy gondolta, hogy hazajön. Tudja, hogy rosszat tett. Neki, a testvérének és nekem is fel kell dolgoznom ezt az egészet, mert ez egy óriási trauma volt mindannyiunk számára.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a Velvetnek azt mondták, hogy a rendőrség vizsgálja az eltűnés körülményeit, egyelőre nem indítottak büntetőeljárást.