A vácszentlászlói férfi azért állt bíróság elé, mert 2013-ban elege lett a borát dézsmáló tolvajokból, és fagyállót töltött a palackokba. A lecke viszont elég rosszul sült el, mert az egyik férfi a kórházban meghalt. A gazdát a rendőrség emberöléssel gyanúsította, az ügyészség viszont először életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta, amit a tárgyaláson halált okozó testi sértésre módosítottak.

A bíróság elsőfokon7 év börtönbüntetésre ítélte, amikor váratlan fordulat következett. Az ügyészség enyhítésért fellebbezett a gazda érdekében. A Népszabadság hétfőn arról írt, hogy ezt felülbírálta

a fellebbviteli főügyészség, ami szerint az elsőfokú ítélet nemhogy túl szigorú, hanem törvénysértően enyhe.

Az ügyészség szerint amit a gazda tett, semmiképpen sem minősíthető megelőző jogos védelemnek, hiszen a törvény az ilyen esetben is tiltja az emberi élet kioltását, annak súlyos és közvetlen veszélyeztetését.

A férfi ráadásul azért palackozta ki a korábban hordóban tartott borát, miután fagyállót kevert bele, hogy a tolvaj biztosan el tudja vinni azt. Nem védte tehát a termékét, hanem megleckéztetésre használta azt.