Négy 17 éves fiúval szállt el szombaton hajnalban annyira a buli, hogy először egy biciklisbe, aztán egy másik férfiba kötöttek bele a Margit hídon, akit aztán megszúrtak, kiraboltak és elmenekültek. A rendőrök már a támadás másnapján gyanúsítottként hallgatta ki a négy fiút, és a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

A bíróság szerdán viszont csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, azaz a nyomozás alatt egyikőjük sem hagyhatja el Budapestet, és hetente kétszer az illetékes rendőrségen is be kell jelentkezniük.

Bár egyes hírek még arról szóltak, hogy a megszúrt férfitől elvették a pénzét és a zenelejátszóját, a Velvet információja szerint, a férfi ezeket később megtalálta magánál. Úgy tudjuk, az a fiú, aki szúrt a kihallgatásán azt állította, hogy nem szándékosan késelt, áldozata dulakodás közben esett combbal a késbe.

Ügyfelem a szúrás tényét elismeri, de állítja, hogy az nem volt akaratlagos. Igazságügyi orvosszakértői feladat lesz  majd tisztázni, hogy védencem valóban életveszélyes sérülést okozott-e

– mondta Finta Eszter, a késelő fiú ügyvédje.

Három fiút csoportosan elkövetett rablás bűntettével, negyedik társukat viszont életveszélyt okozó testi sértéssel is gyanúsítják.