A police.hu-n találtuk azt a hírt, amit kénytelenek voltunk feldolgozni, ugyanis több meglepő momentumot is tartalmazott. A Csongrádi Rendőrkapitányság vádemelést javasolt egy 21 és egy 34 éves férfi ellen. A történetet szó szerint idézzük:

egy hétvégi házba dolog elleni erőszakkal jutottak be, majd az ingatlanban kutatást végeztek

Sajnos nem az történt, amire elsőre gondol és kézenfekvő is lenne, vagyis 

Néhány részeg tudós megvert egy kanapét, majd ennek tudományos magyarázatát vizsgálták.

A történet ennél sokkal egyszerűbb, a két férfi felfeszítette a víkendházat és szétnéztek mit tudnának elvinni. De az izgalmaknak itt még nincs vége, ugyanis zsákmányoltak egy birkaprémet, mozsarakat és egy csergét. 

Mi az a cserge, amit ezek az emberek elloptak?

Erdélyben és a moldvai magyaroknál elterjedt, két-négy szélből összevarrt, vastag, hosszú szőrű takaró, mely gyapjúból, szegényebbeknél félgyapjúból szőtt, s felülete ványolás után kifésült. Egyéb elnevezései: cserga, csörge, serge. Marhaszőrből (maszók) vagy kecskeszőrből való változata a széjas cserge. Általában háziiparilag állították elő. A cserge vagy festetlen, fehér és szürke színű, vagy leginkább egyszínű vörösre festett, de lehet színes csíkos, esetleg kockás. 

Forrás: Magyar Néprajzi Lexikon

 Az ellopott cserge nyomába egy rendőrkutya eredt, aki megtalálta a dolog elleni erőszakot elkövető bűnözőket. Segítsen eldönteni milyen kutatók lehettek!

Mit kutathattak az elkövetők?