A személyiségi jogok miatt nem nevesített 17 éves fiú 2014-ben az essexi Colchesterben kezdett gyilkolászni. Márciusban több mint 100 késszúrással ölte meg a 33 éves James Attfieldet, majd három hónappal később a 31 éves Nahid Almaneával végzett. A Mirror szerint a tinédzser azzal indokolta szörnyű tettét, hogy megszállta az ördög, és a fejében lévő hangok mondták neki, hogy hozzon áldozatokat.

A fiú csuklóján tavaly májusban kattant a bilincs. A rendőrök állítólag megtalálták nála a kést, amit a gyilkosságoknál használt. A nyomozás adatai szerint az áldozatok között semmiféle kapcsolat nem volt, ezért nagy valószínűséggel véletlenszerűen választotta ki őket. Mivel már az elején látszott, hogy valami nagyon nincs rendben, szeptembertől egy kórházban helyezték őrizetbe. 

Azt állította, hogy az ördög vezérelte tetteit. Természetesen nyugtalanítónak tartottuk, hogy veszélyt jelenthet a körülötte lévő emberekre, ezért a személyzet két tagja állandóan vigyázott rá

– mondta orvosa, dr. Simon Hill egy bírósági meghallgatáson.

Gyilkosként Erősnek érezte magát

Saját bevallása szerint a tini először nem is tudta, mit jelent az áldozat szó, ezért utána kellett néznie. Amikor pedig kiderült, hogy a rendőrség gyilkosság miatt körözi, nagyon erősnek és izgatottnak érezte magát.

A fiút a kórházban is nyugtalanító gondolatot kínozták. Bevallotta, hogy egy női páciens megerőszakolásáról fantáziált. A hangok egyúttal egy másik lány megfojtására buzdították, ami meleg, izgató érzéssel töltötte el.

fura dolgokat rajzolt

A tini szobájában néhány bizarr rajzot találtak. Az egyiken egy tőrrel félbevágott, félig vidám, félig szomorú arc volt, ami vélhetően jó és a gonosz örökös küzdelmére utalt. A papírra a következőket írta:

"A férfi, akit senki nem érte meg. A szavak, amikkel senki nem törődik."

Gyerekként kattant rá az erőszakra

Mint kiderült, a tinédzser mentális problémái 14 évesen törtek a felszínre, aminek ahhoz lehetett köze, hogy gyerekkorában egy csomó erőszakos filmet és pornót nézett.

Azt mondta, hogy a rendőrség által megtalált DVD-k a szüleié voltak, néhányat azonban ő maga vett. Az erőszakos filmeket és pornókat a számítógépén nézte. Miután hangokat kezdett hallani, a videók izgalommal töltötték el

– tette hozzá dr. Simon Hill.

Gyógyszerekkel segítettek rajta

Az orvosok végül arra jutottak, hogy a fiú valószínűleg nem pszichopata, de a gyilkosságok idején pszichózisban szenvedett. Ennek megfelelően gyógyszeres kezelést kapott, ami szerencsére hatásosnak bizonyult. Ma már nem hall hangokat a fejében, és szégyelli magát a történtek miatt. Ügyében a jövő hét elején várható ítélet.