B. Ádám Ferenc és Z. Alfréd László egy 2011 decemberében történt gyilkosság miatt állt a bíróság elé. A vádirat szerint a 21 éves H. Géza részegen nekiütközött egyiküknek, ezért kivitték a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyről, lerángatták róla a ruháit, alaposan összeverték, majd a hét méter magas támfalról a Dunába lökték. A két férfival szemben emberölés miatt emeltek vádat, de a Fővárosi Törvényszék szerdán mindkettőjüket felmentette – írta az Index.

A vád alapján a fagypont alatti hőmérsékletben mindössze egy pólót viselő fiú már nem volt eszméleténél, amikor belelökték a folyóban, így elmerült a vízben, és rövid időn belül életét vesztette. Mint arról beszámoltunk, H. Géza holttestét a gyilkosság napján egy hozzátartozója találta meg a Duna parton. 

A biztonsági őröket számtalan állampolgári bejelentés, szakértői vizsgálat és bizonyítékok beszerzése után 2012 júliusában fogták el, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat. A két férfi akkor tagadta tettét, és az utolsó szó jogán is ártatlannak vallották magukat. Az első fokú ítélet kihirdetésekor a bíró elmondta, H. Géza valóban gyilkosság áldozata lett, nem pedig véletlen baleseté, de nem a két őr a tettes, hanem legalább kettő, egyelőre ismeretlen személy. 

A szigeten történt rejtélyes eltűnések ügyét a szórakozóhely-tulaj V. László elfogása után vette elő újra a rendőrség. A 17 éves S. Gergelynek 2006 februárjában veszett nyoma, és a mai napig nem került elő, míg R. Zoltán 2006 júniusában vesztette életét tisztázatlan körülmények között.