18 év után kivégezték a megtestesült gonoszként elhíresült Daniel Anthony Lucast, aki társával együtt kegyetlenül meggyilkolt egy apát és annak két gyerekét, írja a Mirror.

A halálos injekcióra vonatkozó döntést Georgia állam mondta ki végül, magyar idő szerint csütörtök hajnalban. Ennek oka, hogy 1998. április 23-án a most 37 éves Daniel Anthony Lucas és Brandon Rhode együttes erővel betörtek egy Georgia állambeli családi házba, és még mielőtt elmenekülhettek volna, a család egyik tagja, a 11 éves Bryan Moss, az iskolából hazatérve rajtakapta őket.

Lucas gondolkodás nélkül lőtte agyon a kisfiút.

A kegyetlen mészárlást Rhode folytatta, aki türelmesen megvárta, hogy mindenki hazaérjen, így Bryan után annak nővérét, a 15 éves Kristin Mosst, majd apjukat, az akkor 37 éves Steven Mosst lőtte le.

Lucas a földön fekvő haldoklókba még egyet-egyet belelőtt, hogy biztosan meghaljanak. Azt gondolta, ezzel bebiztosítja magukat, és sosem derül ki, hogy valaha ott jártak. 

Persze tévedtek. Brandon Rhode-ot 2010-ben Georgia állam halálra ítélte, most, 2016-ban pedig ugyanígy tett Daniel Anthony Lucasszal, aki ezzel az év ötödik halálraítéltje az államon belül és a tizenharmadik az Egyesült Államokban. 

Ügyvédei a napokban egy beadványt terjesztettek elő a Georgia állam Kegyelmi és Feltételes Szabadon Bocsátási Hivatalához, amelyben leírták, hogy Lucas olyan, mintha kicserélték volna, ezért a végrehajtás felfüggesztését kérvényezik. 

Arra hivatkoztak, hogy gyakorlatilag minta-rabként viselkedett, ugyanis az elmúlt 18 évét a tanulásnak és önmaga fejlesztésének szentelte, továbbá „megtalálta a hitét”. Indítékait ugyanakkor igyekeztek a zaklatott gyermekkorára fogni: állították, hogy amiatt vált kétségbeesett alkoholistává, ami később e bűncselekmény elkövetésére sarkallta. 

Ezzel az érvvel nem sikerült meghatniuk az amerikai Legfelsőbb Bíróságot, ezért a kérvényüket 27-én szerdán elutasították, majd Lucas megkapta a halálos injekciót.

Utolsó étkezés gyanánt húsos pizzát, steaket, sajtos calzonét, töltött portobello gombát, mézes-mustáros séfsalátát és narancslevet kért.