Még mindig keresi a rendőrség Gross Ofir izraeli állampolgárt. Az információk szerint a férfi gyalogosan közlekedik, az éjszakákat többnyire a szabad ég alatt, sátorban vagy olcsóbb szállásokon tölti.

A 40 éves izraeli állampolgárt 2016. április 24-én a kora délutáni órákban Tiszakécske egyik éttermében látták utoljára, azóta életjelet nem adott magáról, tartózkodási helye ismeretlen. Magyarul nem beszél, héber anyanyelvű, az angol nyelvet ismeri. Körülbelül 180 centiméter magas, vékony testalkatú. Szakállas, haja félhosszú, sötétbarna színű, szeme színe kék. Eltűnését megelőzően keki színű vászonnadrágot, fekete színű polár felsőt, fekete-kék színű sportos kabátot, fehér színű vászonkalapot, fekete színű bakancsot és fémkeretes napszemüveget viselt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képeken látható Gross Ofirt felismeri, illetve jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-356-os telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.