A Daily Mail szerint a washingtoni Tracy Shannon Nessl 2012-ben jött össze 22 évvel idősebb nagybátyjával. Családjuk nem nézte jó szemmel vérfertőző viszonyukat, ezért Belizébe költöztek, ahol összeházasodtak. Timothy McNamara 2014-ben egy fejlövéstől vesztette életét közös farmjukon. A helyi rendőrség először öngyilkosságként kezelte az esetet, de aztán a nőt vádolták meg gyilkossággal.

Timothy McNamara 2012-ben már válófélben volt harmadik feleségétől. Unokahúgával addig csak távoli kapcsolatban voltak. Viszonyuk azután fordult szorosabbra, hogy egy családi összeröffenésen Tracy Shannon Nessl nagyszüleinél találkoztak. A nő úgy érezte, megtalálta a lelki társát, és teljesen belezúgott a férfiba. 

Közép-Amerikába költöztek

A család rosszallása miatt a pár Belizében kezdett új életét. A férfi 240 ezer dolláros (mintegy 66 millió forintos) biztosítási kifizetésből vásároltak maguknak farmot, ahol fogadót akartak nyitni, majd összeházasodtak. 

"Úgy éreztem magam, mint egy hercegnő. Én mezítláb voltam, Mac pedig papucsot viselt, gyönyörű volt"
 

– idézte fel a nő. 

Az örömteli időszak nem tartott valami sokáig. Miután kiderült, hogy biológiai rokonok, házasságukat érvénytelenítették.

Gyermekei közben annyira berágtak apjukra, hogy már szóba sem álltak vele. Timothy McNamara 2014-ben próbált kibékülni velük. Mivel anyagi problémákkal küzdött, gyerekei azt javasolták, adjon túl a washingtoni Soap Lake-ben lévő gyümölcsöskertjén. Apjuk erre közölte: unokahúga nevére íratta a birtokot. Ekkor már sejtették, hogy valami nagyon nincs rendben.

A farmon halt meg

A haláleset napján Timothy McNamara egy pisztollyal a kezében ment ki házukból. A nő szerint ilyet általában akkor csinált, amikor kutyájuk jelezte, hogy valamilyen vadállat tévedt a területre. Később aztán hallotta, ahogy eldördül egy lövés, ezért utánament. Elmondása alapján a holttestére a verandán talált rá, és a férfi fejének hátsó részén egy lőtt sebet látott. Azonnal átrohant a szomszédokhoz, hogy segítséget kérjen, de az csak órák múlva érkezett meg.

A rendőrségi szál

A rendőrség eleinte öngyilkosságként kezelte az esetet, majd a nőt vádolták meg emberöléssel. Tracy Shannon Nessl viszont azt állítja, rá akarják verni a gyilkosságot. Mint mondta, az ügy minősítése közvetlenül azután változott meg, hogy egy rendőrtiszt rajta próbálta behajtani nagybátyja tartozását, ő meg nem akarta kifizetni helyette az összeget.

A bizonyítékok gyilkosságra utalnak

A történethez további adalék, hogy a hivatalos vizsgálat eredménye szerint nem a férfi lőtte ki azt a töltényt, ami végzett vele, és Timothy McNamara gyermek is úgy gondolják, hogy unokahúga lehet a felelős a haláléért. Éppen ezért polgári peres eljárást indítottak, hogy visszaszerezzék tőle apjuk tulajdonát.

Hazautazott, de kiadhatják

Tracy Shannon Nessl közben visszament Washington államba, ahol a férfi birtokában húzta meg magát. Belize azonban letartóztatási parancsot adott ki ellene, amit az Interpol is átvett, ezért elképzelhető, hogy kiadják az országnak. Ügyvédje a védelmében elmondta, nem állt érdekében, hogy megölje a férfit, és most sokkal nehezebb neki, mint amikor még élt.