A LAist szerint a 43 éves Maria Christina Johnson dögös külsejét kihasználva hálózott be gyanútlan férfiakat netes randioldalakon és lakáskiadós portálokon keresztül, hogy aztán személyiségüket ellopva hitelkártyákat igényeljen, majd hatalmas összegeket verjen el luxusholmikra és méregdrága hotelszobákra. A nő eredményességét jól mutatja, hogy lebukásáig nagyjából 250 ezer dollárnyi (69 millió forintnyi) összeget tapsolt el áldozatai pénzéből.

Szegény férfiak nem is sejtették, hogy mi várjuk, amikor beengedték a csalót az otthonukba. Valószínűleg abban bíztak, hogy összejön egy kis szex, de helyette csak tetemes adósságok szakadt a nyakukba. Maria Christina Johnson a lakásukból nyúlta le a személyes adataikat, hitelkeretet igényelt a nevükben, majd gyorsan a seggére vert a pénznek. Amint ezzel megvolt, feltérképezte ismeretségi körüket, majd rokonaikkal, barátaikkal is ugyanezt tette.

Luxushotelekben lakott

A nő elég nagy lábon élt a csalásból származó lóvéból. Dollárezreket költött el különféle holmikra és szolgáltatokra, miközben luxushotelekben tengette mindennapjait. Pofátlanságát remekül szemlélteti, hogy egy szállodai lébecolás alkalmával a hitelkeret terhére akart autót venni. 

Ingatlanost is lehúzott

A csaló elől senki nem volt biztonságban. A rendőrség szerint megesett, hogy ingatlanügynökök társaságában keresett fel drága házakat – valószínűleg azért, hogy kiszemelje következő áldozatait. Arra is volt példa, hogy két legyet ütött egy csapásra, és lenyúlta ingatlanosa személyiségét. 

250 ezer dollárt keresett

A hivatalos összesítés alapján Maria Christina Johnson idén márciusig több mint 250 ezer dollárt költött el randipartnerei pénzéből, de a valós összeg ennél nagyobb is lehet, mivel a hatóságok továbbra is várják áldozatai jelentkezését.

Volt már börtönben

A nőt április 28-én egy Santa Barbara-i luxushotelben fogták el, ahol szintén több ezer dolláros számlát csinált. Mint kiderült, nem ez volt az első alkalom, hogy összeütközésbe került a törvénnyel. Az L. A. Times szerint 2011-ben azért csukták le, mert egy NASCAR csapat munkatársának adta ki magát. Mielőtt pedig 2008-ban Kaliforniába költözött, legalább két évet töltött vendégeskedett egy washingtoni börtönben személyiséglopással kapcsolatos vádak miatt, még korábban meg Torrance-ben varrták be 11 rendbeli személyiséglopás, lopás és hitelkártyákkal kapcsolatos visszaélések miatt.

Álneveket használt

A nyomozás kiderítette, hogy a csaló kutyakiképzőnek titulálta magát, de nem volt semmilyen legális bevételi forrása, és számos álnevet használt, mint a Maria Hendricks vagy a Gia Hendricks.