A Mirror szerint a 60 éves Chen Zhonwei még 1991-ben rontotta el jóvátehetetlenül a kínai médiában csak Liu néven emlegetett férfi fogazatát. Bűne: nem megfelelő színű porcelánfogakat helyezett páciense szájába, aki 25 év után látta elérkezettnek az időt, hogy bosszút álljon rajta. Kantoni otthonában kereste fel a visszavonult fogorvost, majd több mint 30 késszúrással végzett vele.

A 47 éves férfi már korábban is megfenyegette az orvost, de csak a múlt héten lépett a tettek mezejére. Az elrontott beavatkozás elég mély sebeket ejthetett a lelkén, mert tetőtől talpig összeszurkálta a szakembert, és a feleségét is megsebesítette.

Chen Zhonwei ugyan túlélte a támadást, sérülései azonban olyan súlyosak voltak, hogy egy 43 órán át tartó műtétsorozattal sem tudták megmenteni. Május 7-én, a kórházban vesztette életét.

A People's Hospital egy közleményben erősítette meg, hogy Liu többször felkereste a fogorvost, hogy az 1991-es beavatkozás miatt panaszkodjon. Chen Zhonwei viszont úgy gondolta, hogy páciense nem teljesen komplett, ezért hiába kért tőle kártérítést, megtagadta, és még kollégáit is figyelmeztette, hogy vigyázzanak vele.

"Liu azt mondta, hogy ha nem teljesíti a kérését, együtt fognak meghalni"

– idézte fel Chen Zhonwei egyik munkatársa.

A fogorvos halálának estéjén több száz kórházi dolgozó és civilek ezrei gyűltek össze a város egyik terén, hogy gyertyagyújtással emlékezzenek meg róla. Chen kollégái úgy nyilatkoztak, hogy az incidens elkeseríti őket, ami teljesen érthető, főleg annak fényében, hogy az elmúlt években több hasonló támadás is történt az országban.