2015 áprilisában egy ittas agresszív nőbeteget szállítottak a megye egyik kórházába ellátásra, aki folyamatosan csapkodott és trágárul szidta a kórházi személyzetet, egy nővért pedig véletlenül úgy megrúgott, hogy vérezni kezdett az orra. 

Ellátása után elkülönítőbe vitték, és orvosi utasításra, az egészségügyről szóló törvény alapján, ön- és közveszélyes állapota miatt a kerekesszékhez kötözték a kezeit. Később szállítás közben ismét agresszíven kezdett viselkedni és megpróbált kiszabadulni. 

Ekkor az őt kísérő 23 éves férfi ápoló háromszor arcon és fejen ütötte.

Az ütésektől a nő orra vérezni kezdett, amit az ápoló elállított. A lekötözést egy óra múlva megszüntették - derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Főügyészség közleményéből. 

Néhány órával később viszont az orvosi vizit során észlelték, hogy a beteg arca és homloka megsérült, a röntgenvizsgálat kimutatta, hogy orra és arccsontja eltört. Az ápoló ütései következtében a sértett

8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellene, és felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz.