Fontos

Az ügyészség közleménye szerint a két személy ugyanaz.

„A lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt elkövetett újabb bűncselekmény miatt történt gyanúsításra figyelemmel a Fővárosi Főügyészség ismét indítványt tett a gyanúsított előzetes letartóztatására, amely indítványnak bíróság helyt adott és a férfit előzetes letartóztatásba helyezte. A végzés nem jogerős."

Kocsikat rongált meg a belvárosban egy 25 éves, ausztrál férfi, akit korábban lakhelyelhagyási tilalom alá helyeztek - írja a police.hu.

Egy olyan férfivel szemben, akire illenek ezek a kritériumok, korábban felmerült a gyanú, hogy megverhetett egy Új-zélandi férfit, aki néhány nappal később belehalt a sérüléseibe. Hogy a két személy ugyanaz-e, egyelőre nem tisztázott, de megkérdeztük az Ó utcai esettel kapcsolatba hozott személy ügyvédjét, Dr. Finta Esztert: elmondása szerint

őt még nem tájékoztatták a történtekről, és úgy gondolja, ügyfele ügyel arra, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe,

ráadásul mindig nála van a névjegye, tehát egy ilyen helyzetben már biztosan megkereste volna. Ennek ellenére nem zárta ki a lehetőséget.

Megkerestük a rendőrséget is - ők azt írták, hogy "a folyamatban lévő eljárásokról, a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni".

A rendőrség tájékoztatása szerint H. J. K. május 14-én, reggel fél hét előtt nem sokkal a Dessewffy utcában először belerúgott egy ott parkoló gépkocsiba, majd letörte annak, és egy másik autónak a visszapillantó tükrét. Az állampolgári bejelentésre érkező rendőrök háromnegyed hétkor elfogták, őrizetbe vették, most garázdaság vétség miatt indult ellene eljárás. Indítványozták, hogy előzetes letartóztatásba kerüljön.