A 36 éves P. Márton nem tudta elviselni, hogy élettársa valaki más mellett találta meg a boldogságot. Szakításuk után egy hónappal telefonbeszélgetésekből rakta össze, hogy a 27 éves O. I. és 6 éves kisfiuk Pápán lehet, ezért a városba utazott. Május 31-én éppen a belvárosi templom előtt ücsörgött, amikor véletlenül meglátta a munkába igyekvő nőt, és annyira elborult az agya, hogy 45 késszúrással végzett vele. A gyilkosság miatt a bíróság csütörtökön 14 év fegyházra ítélte.

A vádirat alapján a kállói férfi – aki kisebbségi önkormányzati képviselőjelölt is volt –gyakran féltékenykedett, ezért szakításuk előtt is sokat veszekedtek élettársával. A nőnél tavaly március 31-én telt be a pohár, elhatározta, hogy végleg elhagyja. Kisfiukkal együtt április 21-én költözött a pápai gyermekotthonba, majd segédápolóként helyezkedett el a helyi kórházban. Május közepétől aztán többször beszélt telefonon P. Mártonnal, akinek elmondta, hogy megismerkedett valakivel, és nem akar visszamenni hozzá. A férfi ezekből a beszélgetésekből szűrte le, hogy valószínűleg Pápán lehet.

A nő után ment

P. Márton május 30-án utazott a városba, ahol a várkertben töltötte az éjszakát egy padon. Reggel megpróbálta megkeresni volt élettársát, de nem járt sikerrel. Ezután néhányszor felhívta a nőt, azt viszont nem árulta el, hogy Pápán tartózkodik. Végül a Március 15. téren található református templom előtt ült le a lépcsőre, ahol 9 centi hosszú zsebkésével falatozni kezdett. Nem sokkal délután két óra előtt újra felhívta a nőt, de csak annyit ért el vele, hogy csúnyán összevesztek egymással. O. I. ekkor közölte, hogy együttélésük során több alkalommal is megcsalta a barátaival.

45-ször szúrta meg

A férfit alaposan felzaklatta a beszélgetés. Olyannyira, hogy amikor 1-2 perc múlva meglátta a téren sétáló nőt, a késsel a kezében sietett oda hozzá, majd a járda melletti füves területre rángatta, és nagy erővel összeszurkálta. Közben egy alkalommal felállt, és eltávolodott tőle, de aztán visszament, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta.

A vádlott a támadás során összesen 45 alkalommal szúrta meg egykori élettársát, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. A férfi a gyilkosság után meg sem próbált elmenekülni. Amikor a rendőrök néhány perccel később kiérkeztek a helyszínre, még mindig a vérbe fagyott holttest mellett ücsörgött.

Jogerős az ítélet

A Veszprémi Törvényszék márciusban erős felindulásból elkövetett emberölés miatt szabott ki 7 év börtönbüntetést a vádlottra. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódott, amely csütörtökön hozott jogerős ítéletet az ügyben. 

A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek a vádlottat, ezért a korábbi ítéletet súlyosbítva 14 év fegyházbüntetésre ítélte

– mondta el a Velvet kérdésére dr. Gaál Marianna sajtótitkár.