Kigyulladt egy ötödik emeleti panellakás csütörtök délután Budapesten, a III. kerületi Szentendrei úton. A tűzoltók két irányból, a lépcsőházból és az utcafrontról fékezték meg a lángokat. Úgy tudni, senkinek nem esett komoly baja.

Először egy laktanyába visszavonuló létrás tűzoltóautó sofőrjének tűnt fel, hogy erős füst és lángok csapnak ki az ötödik emeleti lakás erkélyén és ablakain. Ez a jármű önmagában nem képes az oltásra, ezért értesítette a műveletirányítást. Ezután társával poroltóval szaladtak fel a lakáshoz, hogy megbizonyosodjanak róla, kell-e valakinek segíteni. Érkezésükkor senki nem tartózkodott a lakásban

 – mondta el a Velvet kérdésére Kisdi Máté, az Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

A lángok megfékezéséhez összesen 25 tűzoltó vonult a helyszínre. A szóvivő úgy tudja, a tűzben senki nem sérült meg, de a mentők két embert - a Velvet tudósítója szerint egy anyát és kisbabáját - láttak el a helyszínen. Tizenkét ember a tetőre menekült a füsttel teli lépcsőházból, de ők épen, egészségen jutott ki az épületből a másik lépcsőházon keresztül. A házat összesen 29 lakónak kellett elhagynia. Az oltás már befejeződött, jelenleg az utómunkálatok zajlanak.

A tűzoltók, rendőrök és mentők a Flórián tértől a Szentendrei út és a Raktár utca kereszteződéséig állnak. A három sávból egyet lezártak, így a Szentendrei úton jelentős torlódás várható.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, keletkezésének okait tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják. 

A Velvetnek egy negyedik emeleti lakó azt mondta, hogy a kigyulladt lakásban albérlők élnek. Ő csak 10 perc ugrott le otthonról, hogy lefénymásoljon valamit. Mire visszaért, a lakás már lángokban állt.