Ha éppen az M7-es autópályán igyekszik elhagyni a várost, ne lepődjön meg, ha egy kisrepülőt lát a leállósávban. Egy félresikerült manőver következtében ugyanis a gép az autópályán landolt.

Ne nevessen, mutatjuk szemből is:

Sérültekről egyelőre nem tudunk, dugóra viszont számítson. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a Velvetnek későbbre ígért tájékoztatást. 

Frissítés: A police.hu-n azt írják, hogy a kisrepülőgép eddig tisztázatlan körülmények között landolt az M1-M7-es autópálya közös kivezető szakaszán. A balesetben senki nem sérült meg, a helyszínen viszont rendőrök irányítják a forgalmat, ezért azt kérik az autósoktól, hogy fokozottan figyeljenek!

Vályi Csongor, a budaörsi repülőtér igazgatója az Indexnek azt mondta, hogy a kisgép az Auchannál lévő felüljárónál, az autók közé rakta le a gépet.

Felszállás közben a motor meghibásodására gyanakodott a pilóta, ezért nem kockáztatta meg, hogy visszatérjen a reptérre, hanem ahogy azt tanítják, leszállt az autópályára.

A gépet egy gyakorlott fiatal pilóta vezette, amin egy növendékével repült. Az igazgató szerint a műveletet úgy hajtották végre, ahogy azt tanítják.

A Velvet a BRFK szóvivőjétől úgy tudja, hogy egy rendőrautó pont az M7-esen haladt, amikor a járőrök észrevették, hogy a kisgép rohamosan veszít magasságából. A rendőrautó ezért a gép mögé került és szirénázva terelte el a forgalmat, hogy a repülő még biztonságosabban landolhasson.

Egy olvasónk fotót is küldött, ahogy a kisrepülőt elszállítják az autópályáról. 

És el is vontatták.