A Local német kiadása szerint a 22 éves gelsenkircheni rendőrkadét először nem igazán tudta mire vélni a rejtélyes jelenséget, hogy sorozatosan eltűnnek a melltartói, de egy gyanakvó szomszédnak köszönhetően végül kiderült, hogy a háttérben nem valamilyen természetfeletti jelenség, hanem az expasija, egy 29 éves nyomozótanonc áll. Az illető a kulcslyukon keresztül szúrta ki a férfit, amint éppen megpróbálta elhagyni a lakását.

Később más szemtanúk is megerősítették, hogy a férfi feltűnően sokat sertepertélt volt barátnője otthona körül. Amikor aztán a kollégái házkutatást tartottak nála, már nem tudta kimagyarázni a dolgot. Addigra tekintélyes méretű melltartógyűjteményre tett szert: összesen tizenöt darabot nyúlt le exétől. A kiérkező rendőröknek átadta a lakáskulcsot is, amit a nő tudta nélkül másolt le. Tettének komoly következménye lett, főnökei előbb felfüggesztették, majd kirúgták.

Az anyját küldte a tárgyalásra

A bírósági tárgyaláson a megvádolt férfi nem jelent meg, de elküldte az anyját, hogy szemtanúként tanúskodjon mellette. Az asszony azt vallotta, hogy az ominózus napon a fia végig vele volt. Először megreggeliztek, majd elvitte őt dolgozni egy bevásárlóközpontba, ahol összefutottak egy közös barátjukkal (aki szintén megerősítette, hogy találkoztak).

Az egymásnak ellentmondó vallomások miatt a bírónak alaposan feladta a leckét az ügy, de végül arra jutott, hogy az anyuka lehetett az, aki nem mondott igazat. Szerinte fia tényleg elvihette az asszonyt a munkába, miután betört az exéhez, de kizárt, hogy tényleg együtt reggeliztek. A rendőrségi gyakornokot az buktatta le, hogy a szemfüles szomszéd lefotózta a kulcslyukon keresztül, és mivel nem sokkal előtte társalogtak a nyaralási terveikről, különösebb nehézségek nélkül azonosította őt.

Máskor is hazudott

A bíró arról is beszélt, hogy a vádlott jelentős jellemhibákkal küzd, egy fanatikus hazudozó, aki a kollégái előtt viccelődött a hajléktalanokon. Egy alkalommal például megbukott a lövészeti vizsgán, de hazudott róla, majd megpróbálta egy társára kenni a balhét. Még a melltartókkal kapcsolatban is kitalált egy mesét. Ügyvédje azt állította a bíróságon, hogy a táskányi fehérneműt az exe hagyta a házában, mivel gyakran aludt nála. A nő viszont elmondta, hogy ilyesmi soha nem történt, már csak azért sem, mert szereti saját maga mosni a ruháit.