A Daily Mail szerint a 37 éves egypetéjű ikerpár, Alexandria Duval és Anastasia Duval május 29-én a Hawaii-hoz tartozó Maui szigetén szenvedett balesetet. Autójuk átszakított egy sziklafalat, majd mintegy 60 métert repülve a part menti sziklákra zuhant. Az anyósülésen utazó Anastasia Duval a helyszínen életét vesztette, míg Alexandria Duval kritikus állapotban került kórházba. Az ügyészség most emberöléssel vádolja, mert a körülmények alapján nagyon úgy tűnik, hogy szándékosan okozta nővére halálát.

Hawaii News Now - KGMB and KHNL

Beszámolók szerint az ikrek a baleset előtt az autópálya kellős közepén parkoltak le autójukkal, miközben hangosan veszekedtek egymással. Néhány szemtanú azt is látta, hogy az utasként utazó nő a sofőr fejét rángatta és meghúzta a haját. Miután elindultak, a Ford Explorer előbb gyorsulni kezdett, majd egy éles bal kanyar után zuhant le a szikla széléről.

Direkt gyorsíthatott

Az egyik jelenlévő autós, Lawrence Lau felidézte, a saját életét féltette, amikor meglátta a száguldó dzsipet, mert attól félt, hogy neki fog ütközni. A Ford műszerei egyébként szintén olyan adatokat rögzítettek, amik szándékosságra utalnak: a sofőr meg sem próbált fékezni, mielőtt balra kanyarodva nekihajtott a sziklafalnak.

Egy helyi lakos, Margie Aumair elmondta, alaposan meglepődött, hogy valaki túlélte a balesetet, mivel az autó az oldalára zuhant, és ahogy a videón is látható, alaposan összetört. A mentőcsapatok az ő udvarán landoltak egy helikopterrel, közvetlenül azután, hogy kiemelték a roncsból a nővéreket.

Megpróbált olajra lépni

Alexandria Duval meg sem várta a hivatalos vizsgálat eredményét, minden erejével azon volt, hogy elhagyja a szigetet, ám végül a rendőrök letartóztatták. 

Információink alapján azután, hogy szerdán este kiengedték a kórházból, megpróbált repülőre szállni, hogy meglógjon az igazságszolgáltatás elől

– mondta el Emlyn Higa ügyész, aki szerint a nő pénteken újabb kísérletet tett a menekülésre. Ekkor vették őrizetbe. 

Csak annyit tudunk, hogy megpróbálta elhagyni az államot. Attól tartunk, hogy az országot is elhagyta volna

– tette hozzá az ügyész.

Ügyvédje szerint ártatlan

Alexendria Duval hétfőn bekötözött kézzel jelent meg a bíróságon, de meghallgatását csak szerdára tervezték.

Nem akart kárt tenni magában, vagy abban a személyben, akit a legjobban szeretett, és aki a legközelebb állt hozzá a világon

– nyilatkozta ügyvédje, Todd Eddins, szívszorító tragédiának nevezve a történteket.

Korábban floridában éltek

Az ikrek eredetileg a floridai Palm Beach-en éltek, ahol két jógastúdiójuk volt. A helybéliek gyakran látták, hogy összeillő Porsche verdáikkal járnak vásárolni. 2004-ben aztán hirtelen bezárták a stúdiókat, majd Utah államba költöztek. A távozásuk elég sietős volt, az alkalmazottaikat sem fizették ki. Park City-ben újabb jógastúdiót nyitottak, de az üzlet nem volt valami sikeres. Még abban az évben becsődöltek.

A nővérek tavaly decemberben költöztek Hawaii-ra, ahol szintén a jógabiszniszben látták a jövőjüket. Közben mindketten megváltoztatták a nevüket. Ennek talán ahhoz lehet köze, hogy korábban meggyűlt a bajuk a törvénnyel.

Részegen bűnöztek

Utah államban öt különböző, alkoholhoz kapcsolódó incidens miatt csukták le az ikreket. Alexandria Duval például befolyásolt tudatállapotban (vagyis vélhetően részegen) vezetett, elhagyta egy baleset helyszínét és érvényes biztosítás nélkül ült a volán mögé. 2014 januárjában pedig rendbontás és nyilvános részegség miatt találta magát a rácsok mögött. Anastasia Duval-nak ugyancsak hosszas bűnlajstroma volt. 2014-ben nyilvános részegség, egy rendőrtiszt megtámadása és a rendőri intézkedésnek való ellenszegülés miatt került őrizetbe. Előtte pedig Floridában is hasonló dolgokat művelt.