A Bors szerint az öt tizenéves fiú egy órán át molesztálta és gyalázta az öntudatlan gyereket. A kislányról fotókat, videókat is készítettek, amiket aztán feltettek a netre, és városszerte terjesztettek.

A baráti kapcsolatban lévő fiúk 2013 nyarán együtt mentek el egy Nyíregyháza-Sóstón megrendezett fesztiválra. Ott találkoztak későbbi áldozatukkal, az akkor még a 14 évet be sem töltött lánnyal. A gyereket rábeszélték, hogy menjenek fel egyikük szüleinek a lakására, majd vodkát adtak neki. A kislány olyan részeg lett, hogy sem védekezni, sem ellenállni nem tudott.

Az öt fiú felvitte a lányt a hálószobába, ahol deréktól lefelé pucérra vetkőztették, és több, mint egy órán át alázták: nemi szervét megfogdosták, majd több, megszégyenítő dolgot is tettek vele. Este tíz óra körül aztán elmentek a fesztiválra, és magára hagyták áldozatukat, aki csak reggel tér magához, és nem is emlékezett arra, amit vele tettek. A tinik fotókat és videókat is készítettek róla, egyikük pedig azonnal feltöltötte azokat a netre. A felvételeket egy zárt csoportban osztották meg, de később másoknak is elküldték, így a diákok hamarosan egymás között kezdték cserélgetni a pedofil képeket és videókat.

A gyerek pár nap múlva tudta meg, hogy mi történt. Szülei azonnal feljelentést tettek a rendőrségen. A fiúkból hármat négy, kettőjüket három év fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítéltek. Négyen enyhítést kértek a bíróságtól, míg az ötödik fiú felmentésért folyamodott.