Évek óta ismerte azt a három 15 éves fiút az a 13 éves lány, akit aztán ismerősei egymás után erőszakoltak meg tavaly augusztusban, az egri felsőtárkányi tónál.

A fiúk a lánnyal és egy barátnőjével beszéltek meg randevút aznap estére, de végül csak egyikük ment el a találkozóra. A Velvethez eljuttatott vádirat szerint a fiatalok eleinte csak beszélgettek, zenét hallgattak és cigiztek, aztán az egyik fiú ráparancsolt a lányra, hogy igyon velük.

Mivel a lány ezt elutasította, ketten lefogták a kezét és a fejét, miközben a harmadik társuk leöntött a torkán valamennyi italt. Ezután sem engedték el áldozatukat, hanem arra kényszerítették, hogy változatlan testhelyzetben – kezét és a fejét lefogva - mindhármukat orálisan elégítse ki.

A Heves Megyei Főügyészség a három fiút tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, többek által, azonos alkalommal, egymás tevékenységéről tudva elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja. 

A középiskolások a történtek óta szabadlábon vannak, de az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabjon ki majd ellenük. Életkoruk miatt legfeljebb 5 évet kaphatnak.