Értesüléseink szerint a XXI. kerületi Pinty utcában keddről szerdára (július 5-6.) virradó éjjel a kiérkező mentősökre támadt egy férfi. Azt egyelőre nem tudni, hogy megsérült-e valaki a támadásban, de az biztos, hogy a férfit rendőrök vitték el. Az Országos Mentőszolgálatot és az ORFK-t is megkerestük az ügyben, a rendőrség közleménye szerint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt eljárás indul. 

2016. július 5-én 22 óra 50 perckor rendőri intézkedésre került sor Budapesten a XXI., Erkély utcában, mert onnan a mentőszolgálat munkatársai részéről segélykérés érkezett. A személyt a rendőrök a helyszínen elfogták, előállították és ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt indult eljárás. A személyt kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását."

Az MTI közleménye szerint a férfi ittas volt, eleinte békésen viselkedett, majd amikor elindultak vele a kórházba, hirtelen kicsatolta a biztonsági övét és ököllel fejbe vágta a mentőápolót. Ezt észlelte a mentőautó sofőrje, aki megállt, kiszállt a járműből, majd annak oldalsó tolóajtaját kinyitotta. Ekkor a férfi mellbe rúgta őt, amitől hanyatt esett. A beteg ekkor kiugrott a mentőautóból és eltűnt a parkoló autók között. A mentők ekkor a rendőröktől segítséget kértek, majd a férfi után eredtek, mert nem lehetett tudni pontosan, hogy miért tűnt el a kocsik között, nem lett-e ismét rosszul - idézte fel a történteket Győrfi Pál.

A mentőkre az autók között is rátámadt a férfi, akit végül a rendőröknek sikerült megfékezniük – mondta, hozzátéve, hogy mindkét munkatársat egy másik mentőautóval kórházba vitték, de sérülésük nem súlyos.