Vádat emelt az ügyészség három besenyőtelki lakossal szemben, mert tavaly áprilisban egy éjszakába nyúló táncmulatság végén mindenféle előzmény nélkül támadtak meg három vendéget, akiknek ütésekkel, rúgásokkal, valamint egy elektromos sokkolóval és egy golfütővel különböző súlyosságú, részben életveszélyes sérüléseket okoztak.

A támadás napján a helyi kisebbségi önkormányzat tartott bált Besenyőtelken, a Napközi otthonban. Az elsőrendűt vádlott és a harmadrendű vádlott, illetve ismeretlen társuk hajnali 3 óra körül kezdett balhézni a helyszínen. Először egy előtér ajtajában álldogáló vendégre rontottak rá, akit ököllel vertek össze.

Ezt látva egyikük apja, a másodrendű vádlott is bekapcsolódott a verekedésbe, a sértett egyik ismerősét támadta meg a folyosón. A fiatalembert bekényszerítette a táncterembe, ahol a harmadrendű vádlott "megcsapatta" egy sokkolóval. Ezután még annyira összerugdosták a földön, hogy eltörött a térdkalácsa.

Miután véget ért a rendezvény, az elsőrendű vádlott az utcán folytatta az agressziót. Egy golfütővel hátulról ütött le egy újabb férfit, aki életveszélyes fejsérülést szenvedett és összeesett. Társaival ennek ellenére tovább bántalmazták a magatehetetlen embert. Megpróbálták lesokkolni is, ami csak azért nem sikerült, mert barátja ráfeküdt, hogy testével megvédje. A vádlottak csupán a rendőrség érkezésének hírére hagytak fel a brutális támadással, és elmenekültek a helyszínről.

Az ügyészség az elkövetőket - mint társtetteseket - életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, továbbá közülük egyeseket súlyos testi sértés bűntettével, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, garázdaság vétségével, és könnyű testi sértés vétségével is vádol. A főügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a törvényszék a vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, mindhármukat tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze őket az eljárásban eddig felmerült csaknem félmillió forint bűnügyi költség megfizetésére

– közölte a Heves Megyei Főügyészség.