A rendőrök augusztus 10-én, szerdán összesen négy embert állítottak elő a Hajógyári-szigetről és környékéről. Megvoltak az első drogfogások is: két férfival szemben kábítószer-birtoklás vétség miatt indult eljárás.

Egy 22 éves pilisszentiváni férfi a ruházatában rejtegetett 1,56 gramm barna színű kábítószergyanús anyagot – feltehetően Kristályt –, valamint két darab bordó színű tablettát, amiket az egyenruhások lefoglaltak tőle. Egy 39 éves olasz állampolgár pedig megelőző jelleggel 11 darab tablettát dobott el a rendőrök láttán, de sorsát így sem tudta elkerülni. Mindkettőjüket előállították a kerületi kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Egy 33 éves budapesti férfi a III. kerületben, egy Mozaik utcai bár kerthelyiségében döntött fel egy hangfalat, méghozzá szándékosan, és ezzel több százezer forint kárt okozott. Neki rongálás vétsége miatt kell felelnie.

A negyedik delikvens, egy 30 éves svájci férfi a Sziget egyik szórakozóhelyének pultjából akart szeszesitalt lopni. Az alkalmazottak felelősségre vonták és megpróbálták visszatartani, mire bántalmazni kezdte őket. A szomjas tolvajt végül a biztonsági szolgálat munkatársai adták át a rendőröknek a hajnali órákban. Vele szemben lopás vétség kísérlet és garázdaság vétség gyanújával indult eljárás.

Via police.hu