A 68 éves H. Lászlóné és az 53 éves V. Mária fondorlatos tervvel akart több százezer forintot szerezni, de nem voltak telhetetlenek, beérték volna azzal is, hogy ingyen jussanak új hajkoronához. A két nő ennek érdekében augusztus 8-án keresett fel egy Budapest belvárosában lévő fodrászszalont, ahol ellenőrzést színlelve fenyegetőztek jelentős bírsággal.

A páros alaposan felkészült az akcióra. A szalonban hamis igazolványokat mutattak fel, majd számos dokumentumot, engedélyt kértek el a tulajdonostól. Távozásuk előtt aztán jelezték, hogy ha nem stimmel valami a papírokkal, két nap múlva visszatérnek, és több millió forintos bírságot akasztanak a nyakukba. Tervükbe ott csúszott hiba, hogy a fodrászat tulajdonosának gyanús volt az ellenőrzés menete, ezért felvette a kapcsolatot a belvárosi rendőrökkel.

Az álellenőrök tartották a szavukat, két nappal később újra felbukkantak a szalonban, de sejtelmük sem volt róla, hogy a rendőrök már várnak rájuk.

Amikor a két nő újra megjelent az üzletben, az ellenőrzéskor talált számos hiányosságra hivatkozva több százezer forint bírságot szabtak ki, amitől azonban készségesen eltekintettek volna, amennyiben térítésmentesen póthajat készítettek volna nekik. A nyomozók a helyszínen elfogták, majd a kerületi rendőrkapitányságra előállították H. Lászlónét és V. Máriát

írta a police.hu.

A rendőrségi közlemény szerint átvizsgálásuk során egyiküknél egy rendőrigazolvány-tokot és egy POLICE feliratú jelvényt, míg társánál egy ellenőrzési naplót találtak. A gyanúsítottakkal szemben csalás vétség kísérlete miatt indult eljárás.