Egy lezuhant nőt mentenek a barlangi mentők a Komárom-Esztergom megyei Dömös közelében egy erdős részen, értesült a Velvet. Adamkó Péter, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat riasztásvezetője megerősítette információnkat, de további részleteket későbbre ígért.

Cikkünket frissítjük!

Frissítés: Adamkó Péter a Velvetnek azt mondta, hogy a barlangi mentők kedden este értek Dobogókőhöz és több mint húszan - köztük erdészek, mentőápolók és barlangi mentők - igyekeznek elérni a nőhöz, akinek az első információk szerint a válla sérült meg és nagy fájdalmai vannak. A speciális mentőket a lezuhant túrázó egyik társa hívta.

Frissítsés2: A 31 éves nőt a barlangi mentők augusztus 13-án késő este hegyimentő-hordányon hozták fel a szakadékból.

A caverescue.hu azt írja, hogy a túrázó 20 métert zuhant és nagyon összetörte magát. Társa azt mondta a mentőknek, hogy a nő elvesztette az eszméletét, és nagyon fájlalja a derekát, vállait, valamint a mellkasát. A mentőcsapat háromnegyed tíz után nem sokkal ért oda a nőhöz, akinek tényleg szinte mindene eltört:

koponyatörése, nyaki, háti, ágyéki gerincsérülése, mellkassérülése, és medencesérülése is volt, de valószínűleg mindkét válla is eltört.

„A 30 perces ellátás során sikerült infúziót bekötni, vénás fájdalomcsillapítást megkezdeni, így a sérültet be lehetett fektetni a speciális barlangi mentő hordágyba. Ez a művelet sem volt könnyű, két barlangi mentő feküdt a ferde hegyoldalban a hordágy alá, hogy a hordágyat vízszintesen tudják tartani.″

A sérült túrázóval valamivel éjfél után értek a hegy aljához, ahonnan terepjáróval vitték a völgyben várakozó mentőkhöz.