Egyre több részlet derül ki az augusztus 31-én, Nyíregyházán történt gyilkosságról. A feltételezett elkövető a rendőrség tájékoztatása szerint a képen látható Dr. Stamatiu Dan, 54 éves román állampolgár.

Egyelőre úgy tudni, délután három óra körül ment be áldozatai, egy házaspár Friss utcai otthonába, és ott mindkettejükre rálőtt. Az asszony a helyszínen belehalt sérüléseibe, férjét kórházba szállították, azóta életmentő beavatkozást hajtottak végre rajta. Az eddigi adatok szerint az elkövető a a helyszínt egy szürke, MLB-257 rendszámú Dacia Loggiával hagyta el.

A Velvet úgy tudja, Stamatiu tüdőgyógyászként dolgozott a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban. A férfinek három gyereke van, anyjukkal korábban elváltak. Értesüléseink szerint ez annyira megviselte a férfit, hogy évekig nem tudta túltenni magát rajta.

A negyven éves nőt, akit feltételezhetően meggyilkolt, munka közben ismerhette meg, mert ugyanabban a kórházban volt orvoslátogató, ahol ő dolgozott. Úgy tudjuk, hiába próbált közeledni hozzá, a nő nem viszonozta érzéseit – házas volt, negyvenkilenc éves férjével hét éves ikergyerekeiket nevelték. A férfi a visszautasítás után érzelmileg újra teljesen összeomlott.

A lövöldözésben a házaspár két gyereke nem sérült meg, sajtóértesülések szerint a kislány szaladt ki az utcára, és kért segítséget a szomszédoktól.

A Nyíregyházi Televízió interjút készített a szemtanúval, aki megtalálta a házaspárt. Elmondása szerint biciklizett a Friss utcában, és látta, hogy egy másik kerékpáros megérkezik a házaspár otthonához. Az illető bement, ezután a szemtanú két lövést hallott. Visszafordult, és meglátta, ahogy az egyik gyerek kiszalad az utcára.

A szemtanúnál nem volt telefon, úgyhogy hazament érte, majd visszatért a helyszínre. Bement a házba, ahol megtalálta a két áldozatot. A férfivel még tudott beszélni, szóval tartotta, és név szerint megtudta tőle, hogy ki volt a támadó. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a fotón látható személy jelenlegi tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, a bűnügyi számra hivatkozva hívja a 42/524-600-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.