Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön azt a libanoni férfit, aki 1996-ban megölte volt főnöke feleségét és nyolcéves kisfiát Újpesten. M. Boulos legkorábban 23 év múlva szabadulhat és Magyarországról is kitiltják. Az ítélethirdetés után a férfi tombolni kezdett és hozzávágta a cipőjét a bíróhoz, akit ezután a kommandósok vezettek ki a tárgyalóteremből. (Az arab kultúrában a cipődobálás egyébként egy igen komoly sértés - a szerk.)

A libanoni férfit a magyar hatóságok 1996-ban utasították ki, de nem volt pénze ahhoz, hogy elhagyja az országot, ezért elhatározta, hogy kirabolja korábbi munkaadóját, amikor a férfi nincs otthon.

M. Boulos biztosra akart menni, nem hagyott tanúkat. A konyhában talált késsel lemészárolta volt főnöke feleségét és nyolcéves kisfiát, majd elmenekült.  A család másik gyermeke, egy 12 éves lány úgy menekült meg, hogy sikerült elbújnia az emeleten. 

A gyilkosság után a nyomozók azonosítottak egy férfit, akit Charbel A. B. néven ismertek. A gyanú szerint az emberölés elkövetése utáni napokban ő adta el két férfinak az ingatlanból eltulajdonított ékszereket, majd külföldre utazott. A férfi ellen 1996. április 26-án európai elfogatóparancsot adtak ki emberölés elkövetésének gyanúja miatt.

A libanoni férfi évekkel később, 2011. augusztus 8-án került a libanoni nyomozóhatóság látókörébe. Egy lopás miatt indított eljárásban pedig az ujjlenyomata is bekerült a rendszerbe. A magyar hatóság megkeresése alapján a külföldi rendőrök 2014. februárjában megállapították, hogy M. Boulos azonos a budapesti nyomozók által Charbel A. B. néven ismert személlyel. A férfi ellen újabb, módosított elfogatóparancsot adtak ki.

A férfit 19 év után, 2014. október 8-án Svájcban  fogták el  és 2015 októberében adták át a magyar hatóságoknak.