Egy ohiói nő szeptember 13-án, kedden egy Ashland megyei elhagyott házból hívta fel a rendőrséget, hogy egy hajléktalan elrabolta. A férfi, Shawn Grate éppen mellette aludt, amikor összeszedte bátorságát, és elvette a mobilját, hogy suttogva segítsen kérjen. Valószínűleg csak ennek köszönheti, hogy életben maradt. Mint kiderült, a  férfi másik három nőt is elrabolt, de ők nem voltak ennyire szerencsések, mindhármukat holtan találták.

„Elraboltak, kérem, siessenek”

– kérte a telefonban a halálra rémült nő, akinek nevét nem közölték.

Nem tudott elmenekülni

A közel 20 percig tartó segélyhívás során az asszony elmondta, hogy a férfi megkötözte, de sikerült elvenni a mobilját, és azért kell suttognia, mert mellette alszik. Hozzátette, hogy kimenni sem tud a helyiségből, mert be van zárva ajtó, elrablója pedig sokkal erősebb nála, ezért biztosan elkapná, ha menekülni próbálna. Amennyiben érdeklik a részletek, az alábbiakban meghallgatja a telefonbeszélgetésről készült felvételt.  

Három nővel végzett

A rendőrök ezután a helyszínre siettek és kiszabadították a nőt. Szerencsére még időben érkeztek, így nem esett baja. A házban két másik asszony holttestére bukkantak, akikkel a gyanú szerint Shawn Grate végezhetett. Egyikük, a 43 éves Stacey Stanley szeptember 8-án tűnt el. Utoljára a fiával beszélt, akinek azt mondta, hogy defektet kapott Huron megyében. A másik áldozatról nevét egyelőre nem tudták kideríteni, így Mary Doe-ként szerepel a nyomozási anyagokban. Letartóztatása után a hajléktalan férfi beismerte, hogy júniusban Mansfieldben is meggyilkolt egy nőt. A rendőrök egy szakadékban találtak meg a maradványokat az asszony háza mögötti erdős területen. 

Hosszas bűnlajstroma volt

A vádlottnak már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel, egyebek mellett testi sértés, betörés és lopás miatt indult ellene eljárás. Ha nem bukik le, elképzelhető, hogy más nőket is megtámadott volna. Egy 17 éves helybéli lány felidézte, hogy Shawn Grate megpróbálta becsalogatni abba a házba, amelyben rábukkantak áldozataira. A férfival szemben egyelőre egyrendbeli emberrablás és kétrendbeli gyilkosság miatt emeltek vádat.

Via The MirrorThe Inquisitr News