Vasárnap este óta nem adott életjelet magáról B. Irma, a 32 éves kőbányai nő, akinek holttestét kedden délután találták meg. (Szülei és munkatársai is hiába próbálták elérni, ezért döntöttek úgy, hogy együtt elmennek a lakásához.)

A Harmat utcai háztömbben Irmát a biciklis lányként ismerték a lakók. Egyedül, zárkózottan élt. Az egyik bankban dolgozott, vezető beosztásban. Kollégái egyben a barátnői is voltak, akik a családjához hasonlóan aggódtak érte. Hétfőn reggel egy sms-t küldött nekik, hogy fáj a torka, nem érzi jól magát, ezért nem megy be dolgozni. Ez volt utolsó hírük róla.

Kedden délután jöttek együtt a szülei és három kolléganője. Az apjának volt kulcsa a lakáshoz, így jutottak be. Akkor már sejtették, hogy valami baj történhetett. Sok gyógyszer volt mellette, ezért először azt hitték, hogy öngyilkos lett. 

- mondta lapunknak az egyik szomszédja, akivel jól ismerték egymást. 

A nyomok alapján azonban kiderült, hogy a nőt megölték. A rendőrség látókörébe a 44 éves balatonfűzfői Kaszás László került. Országos körözést adtak ki ellene, de egyelőre nem tudni pontosan, hogy milyen kapcsolatban volt a nővel.

A házban és környékén ugyanis senki nem ismerte a férfit. A fotója sem volt ismerős, még a boltosnak és a postásnak sem. 

A lakók azon tanakodtak: Irma soha nem mutatkozott férfiakkal és el sem tudják képzelni, hogy köze lett volna egy ilyen „gengszter kinézetű” alakhoz. 

Ugyanakkor tény, hogy az interneten ismerősök voltak. 

Kaszásnak Balatonfűzfőn a Gyártelep nevű városrészen volt az állandó lakcíme. Úgy értesültünk, hogy más bűncselekmények miatt korábban volt már büntetve.