A rendőrség sajtótájékoztatót tartott vasárnap este, az előző esti Teréz körúton történt robbanás kapcsán.

Eddig ezeket tudtuk:

Szombat este 22 óra 36 perckor robbanás történt a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél. A robbanásban két rendőr megsérült, egyikük az edigi információk alapján életveszélyes állapotban lehet. A környéken a robbanás után szögeket találtak, ez alapján szögbombára gyanakodnak. Nem kizárt, hogy a megsérült rendőrök egy gazdátlan csomagot vizsgáltak meg, de az sem, hogy ők voltak a robbanás célpontjai. A térfigyelő kamerák állítólag egy alakot rögzítettek, aki egy táskát helyezett el a helyszínen a robbanás előtt.

A mostani sajtótájékoztatón a következők derültek ki:

Papp Károly, országos rendőrfőkapitány arról tájékoztatta a sajtót, hogy a robbantást repeszképzőanyagokkal kombinát házi készítű robbanóanyaggal követték el, vagyis feltehetően szögbombával, ahogy az eddigi feltételezések szóltak.

Az országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy az eddigi vizsgálatok alapján a támadás célpontjai a rendőrök voltak. Úgy fogalmazott:

A rendőreimet ki akarták végezni.

A rendőrség emberölés kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az elkövető 170 cm magas, 20-25 éves, világos horgászsapkát, sötét vászondzsekit, kék farmert és fehér sportcipőt viselt.

10 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki a tettes kézre kerítésére.

Az is kiderült, hogy ezen a szakaszon már másfél éve járőröznek a rendőrök, így kerültek szombat este a Teréz körút 4. elé, vagyis szolgálatot teljesítettek, nem pedig azért mentek oda, mert utasítást kaptak intézkedésre.