Egy amerikai testvérpár, a 37 éves Annie Korrki és a 42 éves Robin Korkki a Seychelles-szigeteki Maia Luxury Resort and Spa luxushotelben vakációzott, ahol szeptember 21-én, szerdán rúgtak ki a hámból, méghozzá elég alaposan: az egész napot italozással töltötték.

A személyzetnek másnap lett gyanús, hogy nincs mozgás villájukban, de mire kinyitották az ajtót, már késő volt. A nővérek holtan feküdtek egymás mellett az ágyon. A rendőrök nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat, ezért egyelőre rejtély, hogy mi történt velük.

A két nő a szerdai nap végére már annyira ittas volt, hogy 20:15 körül a melléjük rendelt komornyiknak kellett felkísérni őket villájukba. A rendőrség szerint ezután már senki nem találkozott velük.

Másnap reggel a komornyiknak feltűnt, hogy a tolóajtó ugyanúgy be van zárva, mint amikor magukra hagyta őket, és később sem tapasztalt semmilyen mozgást az épületben. 

Nem volt gyilkosságra utaló jel

A személyzet ezután kihívta a rendőröket, majd kinyitották az ajtót. A nővéreket mozdulatlanul fekve találták az ágyon, a kiérkező orvos pedig már csak a halálukat tudta megállapítani. Jean Toussaint, a helyi rendőrség szóvivője szerint az elsődleges vizsgálat során sem behatolására, sem erőszakos bűncselekményre utaló nyomokat nem találtak a szobában, néhány gyógyszert viszont igen, amiket további elemzésnek vetnek alá.

"A nyomozás jelenlegi szakaszában csak annyit tudunk mondani, hogy a nővérek alkoholt fogyasztottak a (szerdai) nap folyamán"

– tette hozzá a szóvivő.

A rendőrség jelenleg a orvosszakértői vizsgálat eredményét várja. Ebből talán kiderülhet, mi okozta a két nő rejtélyes halálát. 

Haláluk napján mentek volna haza

Annie Korrki és Robin Korkki szeptember 15-én jelentkezett be a hotelbe. Szeptember 22-én akartak hazamenni, de végül úgy döntöttek, hogy két nappal tovább maradnak.

Családjuk teljesen összeomlott halálhírük hallatán.

„Sokkban van a család. Próbáljuk megérteni és megemészteni, ami velük történt”

– mondta el bátyjuk a Fox 9 hírcsatornának.

A hozzátartozóknak most az interneten gyűjtenek adományokat. Így próbálják összeszedni számukra a holttestek hazaszállításához szükséges összeget. 

Via Mirror