Három nap alatt több mint a duplája összejött annak a pénznek, amit a fagyállós gazdának gyűjtöttek össze hívei a Facebookon. V. Pálnak 1,3 millió forintra volt eredetileg szüksége ahhoz, hogy ki tudja fizetni a mérgezési ügy kapcsán összegyűlt perköltséget. Úgy tűnik, ez nem okoz majd gondot a vácszentlászlói gazdának. 

A gyűjtés ugyanis minden várakozást felülmúlt. Két nap után annyit lehetett tudni, hogy a pénz nagyrésze összegyűlt. Október 3-án este, azonban hivatalosan bejelentették, hogy - mindössze három nap elteltével - a megadott számla végösszege 2,8 millió forint. Mivel a gyűjtést október 10-ig írták ki, még nincs vége, bárki utalhat ezután is. 

Ezrek biztatják

A Kiállok a Borosgazda mellett nevű oldalnak már közel 60 ezer kedvelője van. Nemcsak a pénz, a kommentek is egyre szaporodnak. A legtöbben kiállnak V. Pál mellett: 

  • Én is borosgazda vagyok, hozzám is többször betörtek, vitték is a bort meg kis is folyatták.
  • Jó érzés látni ezt a lendületet és összefogást. Hétfőn megadom én is a tartozásom. Kitartást Pali. 
  • Nem tudom elfogadni a bíróság ítéletét! Ön nem bűnös! Nem is értem miért azt az ember kell büntetni, aki meg szeretné védeni a tulajdonát!
  • Utaltam. Sok kicsi sokra megy alapon. További jó egészséget az egész családnak és kitartás.

A maradék pénzt költse villanypásztorra

Hiába jött össze jócskán a kért összeg, úgy tűnik az emberek továbbra is küldik a pénzt a megadott számlaszámra. Azzal a felkiáltással, hogy a maradékot tartsa meg, költse a családjára, vagy akár villanypásztorra, hogy így védje meg a birtokát.

Javaslom a fent maradó összeg egy részéből biztonságtechnikai cuccokat vásároljon, hátha még a család nem nyugodott bele a dolgokba (kamera vagy gumilövedékes puska.) Fő a biztonság. Na meg egy kis lazítás is biztos ráfér a családra.

- írta az egyik kommentelő. 

Vannak egészen elrugaszkodott ötletek is arra vonatkozóan, hogyan használja ki a véletlenül jött népszerűséget V. Pál. 

Azt tanácsolják a kétgyermekes apának, hogy pártot kellene alapítania, ha érez magában ambíciót és a következő választáson miniszterelnöknek jelöltetnie magát. 

V. Pál korábban a Velvetnek elmondta: semmiképpen nem akarja az ügyét politikai útra terelni, de továbbra is kiáll majd a magántulajdon védelme mellett.