MG 8227

Pártalapításra biztatják hívei a fagyállós gazdát

2016.10.04. 18:37

Három nap alatt több mint a duplája összejött annak a pénznek, amit a fagyállós gazdának gyűjtöttek össze hívei a Facebookon. V. Pálnak 1,3 millió forintra volt eredetileg szüksége ahhoz, hogy ki tudja fizetni a mérgezési ügy kapcsán összegyűlt perköltséget. Úgy tűnik, ez nem okoz majd gondot a vácszentlászlói gazdának. 

A gyűjtés ugyanis minden várakozást felülmúlt. Két nap után annyit lehetett tudni, hogy a pénz nagyrésze összegyűlt. Október 3-án este, azonban hivatalosan bejelentették, hogy - mindössze három nap elteltével - a megadott számla végösszege 2,8 millió forint. Mivel a gyűjtést október 10-ig írták ki, még nincs vége, bárki utalhat ezután is. 

Ezrek biztatják

A Kiállok a Borosgazda mellett nevű oldalnak már közel 60 ezer kedvelője van. Nemcsak a pénz, a kommentek is egyre szaporodnak. A legtöbben kiállnak V. Pál mellett: 

  • Én is borosgazda vagyok, hozzám is többször betörtek, vitték is a bort meg kis is folyatták.
  • Jó érzés látni ezt a lendületet és összefogást. Hétfőn megadom én is a tartozásom. Kitartást Pali. 
  • Nem tudom elfogadni a bíróság ítéletét! Ön nem bűnös! Nem is értem miért azt az ember kell büntetni, aki meg szeretné védeni a tulajdonát!
  • Utaltam. Sok kicsi sokra megy alapon. További jó egészséget az egész családnak és kitartás.
Ehhez hasonló felhívásokkal biztatja az oldal az embereket az adakozásra.
Ehhez hasonló felhívásokkal biztatja az oldal az embereket az adakozásra.
Fotó: Facebook/Kiállok a Borosgazda mellett

A maradék pénzt költse villanypásztorra

Hiába jött össze jócskán a kért összeg, úgy tűnik az emberek továbbra is küldik a pénzt a megadott számlaszámra. Azzal a felkiáltással, hogy a maradékot tartsa meg, költse a családjára, vagy akár villanypásztorra, hogy így védje meg a birtokát.

Javaslom a fent maradó összeg egy részéből biztonságtechnikai cuccokat vásároljon, hátha még a család nem nyugodott bele a dolgokba (kamera vagy gumilövedékes puska.) Fő a biztonság. Na meg egy kis lazítás is biztos ráfér a családra.

- írta az egyik kommentelő. 

Vannak egészen elrugaszkodott ötletek is arra vonatkozóan, hogyan használja ki a véletlenül jött népszerűséget V. Pál. 

Azt tanácsolják a kétgyermekes apának, hogy pártot kellene alapítania, ha érez magában ambíciót és a következő választáson miniszterelnöknek jelöltetnie magát. 

V. Pál korábban a Velvetnek elmondta: semmiképpen nem akarja az ügyét politikai útra terelni, de továbbra is kiáll majd a magántulajdon védelme mellett.