Egy 19 éves férfi szeptember 28-án, csütörtökön azzal hívta fel a rendőrséget, hogy hannoveri lakásában egy bőrönd belsejében talált rá egy újszülött kislányra, közvetlenül egy másik baba csontváza mellett. A még élő, de rossz állapotban lévő csecsemőt szerencsére időben kórházba szállították, így sikerült stabilizálni állapotát.

A rendőrök a férfi 22 éves barátnőjét vették őrizetbe az esettel összefüggésben. Mindkét gyermeket ő szülhette, ezért vele szemben gyilkosság, illetve gyilkossági kísérlet gyanújával indult eljárás. A fiatalembert egyelőre semmivel nem vádolják, pedig bizonyára neki is feltűnt, hogy párja terhes lett, majd két babát hozott a világra. 

A nyomozás eddigi állása alapján az elhunyt gyermek sokkal régebben született, mint élve talált társa (bár ezt egyébként is sejteni lehetett). A rendőrség részletes vizsgálatnak veti alá a csontokat, ezzel párhuzamosan pedig a nő párját, kollégáit és szomszédait is kihallgatják. 

A ház lakói a Hannoverische Allgemeine Zeitung című helyi lap kérdésére idézték fel, hogy az épületben vékonyak a falak, de semmi olyasmit nem hallottak, ami arra utalt volna, hogy baba van a lakásban. A párról csak annyit tudtak mondani, hogy néhány hónappal korábban költöztek be kutyájukkal, és teljesen normális embereknek tűntek. A nő ugyan felszedett pár kilót az utóbb időben, ám senki nem gondolta, hogy terhes.

Via local.de, dw.com