Különös ügyben nyomoz a német rendőrség. A beszámolók szerint egy férfi 30 éven keresztül nem hagyta el freienfelsi otthonát, mert a szülei nem engedték, hogy elmenjen. A most 43 éves illető 13 éves korában ment utoljára iskolába.

A férfi 76 éves édesanyja a helyi médiának nyilatkozva azt mondta, fia volt az, aki nem akart elmenni, ő meg csak szerette volna megvédeni, mert diáktársai korábban sokat szekálták. Amikor a rendőrök megjelentek náluk, a férfit elhanyagolt állapotban találtak, és bár esze ágában sem volt kilépni az ajtón, kórházba szállították. A rendőrség úgy ítélte meg, hogy sokkal inkább családi tragédiáról, mint bűncselekményről van szó, ezért a szülőkkel szemben egyelőre nem emeltek vádat.

Nem tudjuk pontosan, mióta élt ott a külvilágtól elvágva, ahogy azt sem, mi történt vele valójában

– közölte a rendőrség szóvivője, Juergen Stadter

A nyomozás eddigi adataiból csak annyi derült ki, hogy a házon belül szabadon mozoghatott és nem volt megláncolva. A rendőröket egyébként egy új lakó értesítette, akinek a falubéliek mesélték el, hogy a férfi fogolyként él és a szülei megtiltották neki, hogy bárkivel is beszéljen. Az illetőt jelenleg egy orvosokból, ápolókból és terapeutákból álló csapat vizsgálja a kórházban. Elsősorban azt szeretnék kideríteni, hogy van-e valamilyen mentális betegsége.

Via BBC