Az ismeretlen férfi október 9-én hajnalban erőszakolt meg egy 20 év körüli lányt a debreceni Bem téren. A gyanúsítottat a rendőrség egy fantomkép alapján keresi. 

Mint arról beszámoltunk, a lány segítségért kiáltott, védekezni próbált, de a férfi többször megütötte, a közeli bokrokba húzta és megerőszakolta, majd áldozata pénzével együtt elmenekült. A fiatal nőnek végül egy közelben lévő taxis segített.

A felhívás alapján a tettes 25-30 év körüli, 170-175 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid, sötét hajú, és a bűncselekmény elkövetéskor világos melegítő felsőt és melegítő nadrágot viselt.

Az ügyben szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli

–áll a police.hu-n megjelent felhívásban.