A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn elrendelte a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását,

közölte a Székesfehérvári Törvényszék az MTI-vel. A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség hétfő reggel kezdeményezte a gyermekotthon igazgatójának előzetes letartóztatását, miután a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság múlt pénteken őrizetbe vette a gyanúsítottat.

férfit megalapozottan gyanúsíthatják azzal, hogy több alkalommal szexuálisan molesztált két rá bízott, a kezdetekkor még 14 év alatti gyereket. Egyikük esetében majdnem 6 éven át használta hatalmát arra, hogy szexuálisan zaklassa őt. További két esetben a gyermekotthon igazgatójaként az intézetben nevelt, 18 év alatti fiatalokkal - az egyik esetben majdnem 5 éven keresztül - szexuális kapcsolatban volt, ezzel pedig súlyosan veszélyeztette erkölcsi, érzelmi fejlődésüket.

A bíróság szerint jelenleg is fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye,

továbbá konkrét gyanú merült fel azzal kapcsolatban, hogy a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.

Hozzátették azt is, hogy a törvény kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel büntethet egy ilyen jellegű ügyben. 

A végzés ellen a gyanúsított fellebbezett.