Egy 76 éves férfi  fejbe lőtt egy rendőrt szerda reggel a Győr-Moson-Sopron Megyei Bőnyben, utóbbi a helyszínen meghalt. A férfit, aki maga is megsérült, elfogták, megműtötték, stabil az állapota. A Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztályán tartottak sajtótájékoztatót szerda délután.

Egy előzetesen folyó nyomozás miatt tartottak volna házkutatást a nyomozók ma reggel Bőnyben egy nyugdíjas férfinél. A rendőrség megkeresésekor azonban nem volt együttműködő, tüzet nyitott a nyomozókra, 5-6 lövést adott le egy gépkarabéllyal – ismertették a sajtótájékoztatón.

A támadást követően a rendőrök is használták szolgálati fegyvereiket, és ebben a tűzpárbajban egyikük olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy semmilyen módon nem tudták volna megmenteni életét.

Az elkövető is ekkor sérült meg, majd elbarikádozta magát a házban, és többször fenyegetőzött, kiabált, hogy aki közelebb jön, legyen bármilyen rendőr, kivégzi. A műveleti egységek ekkor tárgyalni kezdtek vele, észlelték, hogy romlik az állapota, így behatoltak. További tűzpárbaj nélkül fogták el, és átadták a mentőknek.

Az elhunyt rendőrőrnagy Pálvölgyi Péter, aki kiemelt főnyomozóként dolgozott a Nemzeti Nyomozó Irodánál, 46 éves volt, 25 éve szolgált a kötelékben. A belügyminiszter posztumusz alezredessé léptette elő, és hősi halottá nyilvánította.

A reggeli események

A kisalföld.hu-n jelent meg a hír, hogy a falut reggel teljesen ellepték a rendőrök. Nagy erőkkel vonult fel a TEK is, olvasónk a budapesti Egér útnál látta haladni fél órán keresztül a több menetoszlopból álló konvojt, páncélosokkal, csapatszállítókkal. A helyszínre több mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett, a mentőhelikopter végül üresen hagyta el a helyszínt. 

A napilap információi szerint az idős férfi a reggeli órákban összeveszett a feleségével. Az M1 Híradója is vitáról értesült, ami tettlegességig fajult, ehhez hívtak rendőröket, illetve tudván arról, hogy a férfinak lehetnek illegálisan tartott fegyverei, a TEK embereit is kirendelték.

A bőnyi férfi még azelőtt kilőtt a rendőrökre, hogy bekopogtak volna hozzá, ekkor találta el az egyik rendőrt végzetesen. Két mentőautó is rendőri felvezetéssel ment el Bőnyről, az első autóban a mentőtiszt helyén egy rendőr ült, ebben az elkövetőt szállították. 

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója, Prof. Oláh Attila arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a feltételezett elkövető hasi lövését megműtötték, a létfontosságú szervek nem sérültek, a férfi állapota stabil.

A kisalföld.hu tudósítója azt jelentette, a helyiek körében teljes volt a döbbenet: azt beszélték, az elkövető egy nyugdíjas férfi lehetett, aki néhány éve elvesztette fiát, halála után teljesen bezárkózott.  

Az Index információi szerint az elkövető az a Gy. István lehet, aki ismert hungarista politikus volt, a Wikipedia szerint az 1990-es évek eleji-közepi hungarista mozgalmak egyik főszervezője volt, az 1989-ben általa alapított Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője.

A Velvet ellátogatott Bőnyre, ahol 13-14 óra körül már csendes volt a falu, a Szent István utcában található háznál továbbra is tartott a helyszínelő munka.