Kisfiával az ölében, egy húszemeletes panel ablakából akart kiugrani egy miskolci férfi mindenszentek napján. Úgy tudjuk, egy családi veszekedés hatására akart öngyilkosságot elkövetni, de a gyorsan helyszínre érkező miskolci járőröknek köszönhetően nem történt tragédia. 

A fiatal férfi a tizenötödik emeleten a lépcsőházi ablakhoz állt, és azzal fenyegetőzött, hogy leugrik a gyerekével együtt. Ebben látta a megoldást a családi problémákra. Kollégáimnak jó pszichológiai érzékkel, rövid tárgyalás után végül sikerült a férfit lebeszélniük az öngyilkosságról. 

– mondta Janasóczki Attila, megyei szóvivő. 

Úgy tudjuk, a férfi megnyugodott, és nem volt szükség sem kórházba szállítására, sem más intézkedésre.

Az alezredestől azt is megtudtuk: hasonló esetekben a legfontosabb hogy megértést mutassunk az elkeseredett emberek felé, beszéltessük a problémákról, így sikerülhet őket megnyugtatni. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.