Egy nyirádi férfi november 5-én, szombaton délután egy helyi szórakozóhelyről ment haza ismerősével, akinek téli bakancsot akart ajándékozni. A kapuban azonban észrevette, hogy nincs nála a kulcsa, amitől olyan ideges lett, hogy egy fejszével vágta fejbe vendégét.

A két férfi előbb átmászott a kerítésen, majd a fiatalember az udvari fatárolónál bosszankodott tovább. Közben a földre dobta a kezében lévő dohánypapírt és dohányt, és arra utasította 57 éves ismerősét, hogy szedje fel. Az illető hiába próbált meg mindent, hogy megnyugtassa. Miközben lehajolt, hogy teljesítse kérését, vendéglátója rajta vezette le feszültségét: fejbe vágta egy baltával.

A mentőszolgálat munkatársai a sértettet - aki nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett - kórházba szállították. A helyszínre érkező rendőrök a nyirádi férfit elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - az Ajkai Rendőrkapitányság indított nyomozást

– írta a police.hu.