Egyre betegebb dolgok derülnek ki az ingatlanos gyilkosról

2016.11.08. 19:14

A rendőrök a múlt héten egy eltűnt nő után kutatva vizsgálták át egy dél-karolinai ingatlanos, a 45 éves Todd Kohlhepp vidéki birtokát. A 30 éves Kala Brownt egy konténerben, láncra verve találták meg. A telekről ezután három holttest került elő, köztük foglya párjáé, akit a szeme láttára ölhetett meg. Letartóztatását követően a férfi elismert egy 13 évvel ezelőtti négyes gyilkosságot is. Ezzel együtt összesen hét ember halála száradhat a lelkén. 

Todd Kohlhepp
Todd Kohlhepp
Fotó: Facebook

15 évesen már erőszakolt

A férfinak hosszas bűnlajstroma van. Az első komoly bűncselekményt 1986-ban, 15 éves korában követte el. Fegyverrel kényszerített egy 14 éves lányt, hogy vele tartson a házába, felvitte a hálószobába, ragasztószalaggal tapasztotta le a száját, összekötözte a kezeit, levetkőztette, majd megerőszakolta. A bíróság végül emberrablás miatt szabott ki rá 14 év börtönt, valamint felvette a szexuális bűnözők nyilvántartásába.

Hét ember halála száradhat a lelkén
Hét ember halála száradhat a lelkén
Fotó: Facebook

Motorosboltban rendezett vérfürdőt

Todd Kohlhepp 2001-ban szabadult a rácsok mögül, de nem sokáig tétlenkedett. Két évvel később egy dél-karolinai motorosboltban rendezett mészárlást, négy embert - az üzlet tulajdonosát, annak édesanyját, egy szerelőt és az üzletvezetőt - lőtt agyon ismeretlen indítékból. Az, hogy ő volt a tettes, csak azután derült ki, hogy birtokán ráakadtak az eltűnt nőre. A férfi olyan részeleteket is elmondott a nyomozóknak, amikről csak a gyilkos tudhatott.

Három holttest volt a birtokán

A gyanú szerint a sorozatgyilkos két hónapon át tarthatta fogva Kala Brownt a fémkonténerben, ahol a nyakánál fogva láncolta le. 

„Őszinte leszek. A kutyáimat sem láncolom le, és nem bánnék velük úgy, ahogy ezzel a hölggyel bántak”

– mondta el a Daily Mailnek az eseten kapcsán Chuck Wright, a helyi seriff.

Kala Brown és Carlie Carver augusztus 31-én tűnt e
Kala Brown és Carlie Carver augusztus 31-én tűnt e
Fotó: Facebook

Todd Kohlhepp farmján eddig három holttestre bukkantak. Az egyik a 32 éves Carlie Carveré, Kala Brown barátjá volt, akit állítólag a nő szeme láttára lőtt agyon. A férfi maga vezette el a rendőröket arra a helyre, ahová másik két áldozatát elásta. Róluk egyelőre semmi konkrétumot nem közöltek a hatóságok.

Áldozatáról posztolhatott a Facebookon

Egy helybéli közben kiszúrta, hogy a férfi egy ismeretlen nő fotóját posztolta ki azóta törölt Facebook profiljára. A kép a birtokán készült, valószínűleg abban az időben, amikor még nem volt kerítése, és megengedte az embereknek, hogy nyugodtan átkeljenek róla. Todd Kohlhepp nem árulta el, hogy ki volt az illető.

„Lehet, hogy az egyik áldozata?”

– firtatta egy kommentelő.

11111
Fotó: Todd Kohlhepp

Késekről írt értékelést

A rendőrség azt gyanítja, hogy az ingatlanosként dolgozó férfi a munkája révén cserkészte be áldozatait. Úgy sejtik, hogy számos nyomot hagyott az interneten szörnyű tetteivel kapcsolatban, ezért most átnézik a tevékenységét. Az például már kiderült, hogy az Amazonon egészen bizarr értékeléseket írt néhány termékhez.

„Az autóban tarthatod, amikor holttesteket kell elrejtened, de a teljes méretű ásódat otthon hagytad”

– fogalmazott egy összecsukható ásónál.

Csupa olyan dolgot vett, amire egy sorozatgyilkosnak szüksége lehet
Csupa olyan dolgot vett, amire egy sorozatgyilkosnak szüksége lehet
Fotó: Facebook

Egy késhez pedig azt írta, hogy még senki nem szúrt meg vele, de próbálja életben tartani az álmot, és ha egyszer eljön az idő, biztosan minőségi eszköznek bizonyul majd.

Beteg gondolatai voltak

A férfinak a Facebookon is volt néhány különösen beteg posztja. Szeptember 30-án például arról értekezett, hogy egyfolytában csak a szar politikáról, meg az iskolai lövöldözésekről szólnak a hírek, így napról napról vonzóbbnak tűnik számára egy zombi apokalipszis lehetősége. November 3-én aztán reményét fejezte ki, hogy egy napon az ebola majd kiírtja az emberiség felét, mert már nagyon belefáradt abba, hogy van egy csomó hitvány alak, akik bevágnak elé az autójukkal, vagy elállják az útját a boltban.

Négy gyilkossággal és egy emberrablással vádolták meg
Négy gyilkossággal és egy emberrablással vádolták meg
Fotó: Facebook

Folytatódik a nyomozás

A seriff közlése szerint Todd Kohlhepp kifejezetten bűnbánónak tűnt és mindenben együttműködött a hatóságokkal. A rendőrség a nyomozás keretében centiről centire vizsgálja át 38 hektáros birtokát.

„Ez a legnagyobb bűnügyi helyszín, amihez valaha is közöm volt.”

A keresést kiterjesztették más ingatlanokra is, amelyek szintén Kohlhepphez köthetőek. A férfival szemben egyelőre "csak" a négyes gyilkosság, illetve Kala Brown elrablása miatt emeltek vádat, de ahogy tovább halad a vizsgálat, újabb vádpontok születhetnek ellene.

Via The Daily Mail