Mert akkor esélyes, hogy úgy jár, mint az a fiatalember, akit egy 53 éves, budapesti férfi, bizonyos Sz. Sándor rabolt ki a 6-os villamoson november 12-én, pontosan 4 óra 31 perckor. A villamos a Karinthy Frigyes utcai megállóban várakozott, amikor a gyanúsított kifigyelte, hogy a kifosztandónak ítélt fiatalember alszik, továbbá laptop van az ölében.  

Arra alighanem égető szüksége volt, ezért óvatosan elvette a férfitól, majd leszálláshoz készülődött. Azt az eshetőséget azonban nemigen vette figyelembe, hogy a helyszínen térfigyelő kamerák működnek. 

A térfigyelő központ munkatársai természetesen észlelték a helyzetet, így a rendőrök a férfit még a helyszínen elfogták. Az alvó fiatalember az egészből mit sem érzékelt, már csak arra lett figyelmes, hogy a járőrök ébresztgetik és a kezébe nyomják a saját laptopját.  

Sz. Sándort előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd kifosztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt előzetes letartóztatását indítványozták. 

Forrás: police.hu