Három hónappal meghosszabbították a Fővárosi Törvényszéken a Teréz körúti robbantó előzetes letartóztatását, mivel úgy gondolják, továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye. A férfi bizonytalan egzisztenciális körülményei, a házkutatás során lefoglalt tárgyak, a bizonyítás meghiúsítása és a szökés, vagy elrejtőzés veszélye miatt indokolt továbbra is, hogy fogva tartsák.

Dr. Nagy Andrea, a főügyészség szóvivője múlt héten tájékoztatta a Velvetet arról, hogy a férfi előzetes fogva tartása november 21-én járt volna le, ezért indítványozták a Budai Központi Kerületi Bíróságnál, hogy további három hónappal hosszabbítsák meg. 

P. László ügyvédje, Brunner Tamás szerette volna elérni, hogy a 23 éves férfi szabadlábon védekezhessen, de ezt a bírói tanács elutasította. 

Alapos gyanú áll fenn, hogy ő követhette el a bűncselekményt, ami igazolja az előzetes letartótatás meghosszabbítását, és a cselekmény tárgyi súlya is ezt indokolja.

- közölte a védő a döntés előtt.

A férfi elmeorvosi vizsgálata időközben megkezdődött, de az eredménye még hosszabb időt vehet igénybe. 

Védencem a körülményekhez képest viseli a bezártságot, továbbra is a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben tartják fogva. Eddig egy pszichológus szakértő már megvizsgálta, de az elmeorvosi vizsgálatok eredménye még heteket vehet igénybe. 

- tette hozzá a védő.

P. Lászlónak november 17-én csütörtökön lett volna a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása, 

de ezúttal is megtagadta a vallomástételt. 

A gyanú szerint a Zala megyei Karmacson elő férfi házilag barkácsolt bombával robbantott a Teréz körúton. Október 19-én fogták el a rendőrök Keszthelyen. Az ügyészek úgy gondolják, hogy újabb robbantásra készült, összeszerelt kész pokolgépet találtak a házkutatásnál. 

A férfit kiemelkedően súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják, akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.