Egy 25 év körüli nő rosszullét miatt hívta ki a mentőket a Széll Kálmán térre, később azonban feljelentést tett a rendőrségen és azt állítja, hogy a két mentőstiszt visszaélt azzal, hogy nincs egészen magánál és szexuális erőszakra kényszerítették őt. A két megvádolt mentős ellen egyelőre lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

A BRFK a Velvet kérdésére megerősítette, hogy XII. kerületi Rendőrkapitányságára november 9-én érkezett feljelentés az ügyben. 

A nyomozók a két férfit elfogták és szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfiakat a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását. 

A Fővárosi Főügyészséget is megkerestük az üggyel kapcsolatban, akik szintén megerősítették, hogy bűncselekmény alapos gyanúja miatt indítványozták a két férfi előzetes letartóztatását. A bíróság azonban elegendőnek gondolta a lakhelyelhagyási tilalmat. A végzéssel szemben a főügyészség fellebbezést jelentett be. 

Lapunk úgy értesült: a két férfi fogdoshatta és simogathatta a drogtól elkábult nőt és orális szexre is kényszerítették a mentőkocsiban.

Az Országos Mentőszolgálatnál a nyomozás lezárásig nem nyilatkoznak.