Két rab is öngyilkos lett a szegedi Csillag börtönben hétfőn, írja a delmagyar.hu. A lap információja szerint egyikük a balástyai rémként emlegetett Szabó Zoltán, aki négy nőt gyilkolt meg az alföldi tanyavilágban, a másik férfi, úgy tudjuk 2008-ban Szeged-Gyálaréten verte agyon feleségét egy baltával, majd megfojtotta kilenc hónapos kisfiát, a holttesteket pedig elásta a házuk udvarán.

A két tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre (TÉSZ) ítélt rabot egy zárkában őrizték, és a lap szerint mindketten felakasztották magukat. Holttestüket a börtönőrök december 5-én, hétfőn reggel fedezték fel. A Velvet információja szerint

a rabok a ruháik segítségével kötötték fel magukat egy elválasztó rácsra.

A balástyai rém 1998-2001 között négy fiatal lányt és nőt ölt meg. Kettőt kicsalt egy tanyára, ahol többször fejbe vágta őket, majd a holttestüket elásta. A harmadik ismerősét egy gyümölcsösben fojtotta meg, a negyediket pedig újra a tanyán. Bár a holttesteket lemeztelenítve találták meg a rendőrök, nem sikerült bebizonyítani, hogy a gyilkosságok oka szexuális indíttatású lett volna. Egy vasúti sínen holtan talált prostituált esetében pedig nem tudták rábizonyítani, hogy ő követte volna el a gyilkosságot. A 12 évvel ezelőtti jogerős ítélet kizárta, hogy Szabó akár feltételesen is szabadlábra bocsátható lett volna.

Rabtársa 2008-ban a rendőrségen bejelentette 22 éves felesége és kisfia eltűnését, de ellentmondásokba keveredett, a nyomozók a család házában vérnyomokat, az udvaron pedig friss ásás nyomait találták. Az akkor 23 éves férfi végül beismerő vallomást tett. Azt mondta, hogy a gyilkosság előtt összeveszett feleségével, aki kifogásolta, hogy túl sokat iszik.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) közleménye szerint a büntetés-végrehajtási intézet személyzetének azonnali és szakszerű segítségnyújtása ellenére a fogvatartottak életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség az ügyészség bevonásával folytatott helyszíni vizsgálat során az idegenkezűséget kizárta. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított az eset körülményeinek teljes körű tisztázása érdekében.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.